Skip to main content

Θεσσαλονίκη: Για 2η μέρα ουρές για rapid test - Αυξημένη προσέλευση και στα φαρμακεία

Δεκάδες πολίτες κάθε ηλικίας προσέρχονται στις κινητές μονάδες του ΕΟΔΥ για να υποβληθούν σε rapid test - Αυξημένη κίνηση και στα φαρμακεία

Μεγάλες ουρές για rapid test σημειώνονται για δεύτερη συνεχόμενη μέρα στη δομή που λειτουργεί στον χώρο της Διεθνούς Έκθεσης Θεσσαλονίκης.

Δεκάδες πολίτες κάθε ηλικίας προσέρχονται από νωρίς το πρωί, προκειμένου να υποβληθούν σε τεστ και να απολαύσουν με ασφάλεια το πρωτοχρονιάτικο ρεβεγιόν.

Μάλιστα, πολλοί από αυτούς είναι εμβολιασμένοι και με την τρίτη δόση, ωστόσο ήθελαν να βεβαιωθούν ότι δεν νόσησαν την ιδιαίτερα μεταδοτική παραλλαγή Όμικρον. Η ουρά που σχηματίζει ο κόσμος έξω από το γυάλινο κτήριο, δίπλα στο περίπτερο 15, πλησιάζει μέχρι την εμπορευματική πύλη της ΔΕΘ και η αναμονή φτάνει ακόμα και τη μία ώρα. Από τις 11.30, εξάλλου, έχει σχηματιστεί ουρά και στο αντίστοιχο κέντρο που λειτουργεί από τις 12 το μεσημέρι μέχρι τις 7 το απόγευμα στη νότια πύλη, απέναντι από τη ΧΑΝΘ.

Αυξημένη είναι αυτές τις μέρες η προσέλευση του κόσμου για τεστ και στα φαρμακεία της πόλης. Όπως ανέφερε στη Voria.gr ο πρόεδρός του Φαρμακευτικού Συλλόγου Θεσσαλονίκης, Διονύσης Ευγενίδης, «ο κόσμος πλέον ελέγχεται πολύ, γιατί πλέον οι επαφές με τα κρούσματα είναι παντού. Άλλωστε με την Όμικρον κολλάνε οι πάντες, οπότε μόλις εμφανιστεί κρούσμα αρχίζουν και ψάχνονται».