Skip to main content

Θεσσαλονίκη: Ουρές σε σούπερ μάρκετ για τα ψώνια του Πάσχα (φωτο)

Η κίνηση αναμένεται να κορυφωθεί αύριο Μεγάλο Σάββατο, με τις εφοδιαστικές αλυσίδες όλων των καταστημάτων να βρίσκονται σε πλήρη ετοιμότητα.

Εικόνες από τις πρώτες ημέρες της καραντίνας αναβίωσαν σε πολλά καταστήματα σούπερ μάρκετ της Θεσσαλονίκης καθώς πολλοί ήταν αυτοί που έσπευσαν να προμηθευθούν όλα τα απαραίτητα για το τραπέζι της Κυριακής του Πάσχα.

Στα καταστήματα του κέντρο μάλιστα οι ουρές ήταν μεγαλύτερες, ενώ πολλοί ήταν αυτοί που επέλεξαν τα συνοικιακά σούπερ μάρκετ ώστε να αποφύγουν μεγάλη αναμονή που άγγιζε σε αρκετές περιπτώσεις τα 40 με 45 λεπτά, ώστε να διατηρείται ο προβλεπόμενος αριθμός ατόμων μέσα στο κατάστημα.

Αρκετοί ήταν αυτοί που έσπευσαν να προμηθευθούν τον πασχαλινό οβελία, είτε ολόκληρο είτε σε κομμάτια για τον φούρνο, ενώ σε κάποια καταστήματα ήδη καταγράφονται ελλείψεις σε αμνοερίφια.

Η κίνηση αναμένεται να κορυφωθεί αύριο Μεγάλο Σάββατο, με τις εφοδιαστικές αλυσίδες όλων των καταστημάτων να βρίσκονται σε πλήρη ετοιμότητα.

Πολυκοσμία σε σούπερ μάρκετ και λαϊκές

Αντίστοιχη ήταν η εικόνα και σε σούπερ μάρκετ αλλά και λαϊκές αγορές στην Αθήνα.

Στα μεγάλα σούπερ μάρκετ η αναμονή ξεπερνούσε τη μία ώρα, ενώ οι ουρές κάλυπταν ολόκληρα οικοδομικά τετράγωνα.

Ανάλογη εικόνα και σε λαϊκές αγορές αλλά και στη Βαρβάκειο, όπου σε πολλές περιπτώσεις η αστυνομία έσπευσε να προβεί σε συστάσεις ώστε να αποφευχθεί ο συνωστισμός.