Skip to main content

Θεσσαλονίκη: Είχε παρέλθει το 6μηνο των εμβολιασμένων που εισήχθησαν χθες στο Παπανικολάου

Η εφημερία στο νοσοκομείο ολοκληρώθηκε με 54 εισαγωγές Covid περιστατικών εκ των οποίων οι πέντε εμβολιασμένοι - Η εικόνα της προηγούμενης εφημερίας

Ούτε ένας εμβολιασμένος ασθενής με χορηγημένη την τρίτη αναμνηστική δόση του εμβολίου κατά του κορωνοϊού δεν εισήχθη στη χθεσινή εφημερία του νοσοκομείου «Παπανικολάου» στη Θεσσαλονίκη. Αντίθετα, όλοι οι εμβολιασμένοι που αναγκάστηκαν να εισαχθούν για νοσηλεία ήταν είτε ατελώς εμβολιασμένοι είτε είχε παρέλθει το 6μηνο από την ολοκλήρωση του εμβολιασμού τους.

Συγκεκριμένα, η εφημερία στο νοσοκομείο Παπανικολάου ολοκληρώθηκε σήμερα στις 8:00 το πρωί με 54 εισαγωγές επιβεβαιωμένων covid περιστατικών στα επείγοντα (ΤΕΠ) του νοσηλευτικού ιδρύματος. Όπως αναφέρει στη Voria.gr η διευθύντρια του ΤΕΠ (Covid και μη) Παπανικολάου Ελένη Πεϊτσίδου, οι πέντε που χρειάστηκε να εισαχθούν για νοσηλεία είχαν εμβολιαστεί κατά του κορωνοϊού. Ωστόσο, οι τρεις εξ αυτών είχαν κάνει μόνο την πρώτη μόνο δόση εμβολίου (ατελώς εμβολιασμένοι), ενώ στους υπόλοιπους δύο είχε παρέλθει το εξάμηνο από την ολοκλήρωση του εμβολιασμού τους. Η συντριπτική πλειονότητα των εμβολιασμένων που εισήχθησαν ήταν άνω των 60 ετών (μόλις 1 ήταν περίπου 50), ενώ η συντριπτική πλειονότητα των ανεμβολίαστων ήταν νέοι.

Παράλληλα, κατά την προηγούμενη εφημερία του νοσηλευτικού ιδρύματος στις 24 Νοεμβρίου έγιναν συνολικά 73 εισαγωγές ασθενών κορωνοϊού. Σύμφωνα με την κ. Πεϊτσίδου, οι επτά ήταν εμβολιασμένοι, εκ των οποιων οι τρεις είχαν προβεί μόνο στην πρώτη δόση, ενώ στους άλλους τρεις είχε παρέλθει το εξάμηνο από την ολοκλήρωση του εμβολιασμού τους. Μόλις ο ένας εξ αυτών ήταν πλήρως εμβολιασμένος και δεν είχαν περάσει έξι μήνες -αν και οριακά- από την ολοκλήρωση του εμβολιασμού του.