Skip to main content

Θεσσαλονίκη: Πακιστανοί εκβίαζαν και κρατούσαν όμηρο μία Ιρανή

Οι δύο Πακιστανοί ζητούσαν από συγγενικά της πρόσωπα να καταβάλουν το χρηματικό ποσό των 1.000 ευρώ, προκειμένου να αφεθεί ελεύθερη

Στη σύλληψη δύο αλλοδαπών ηλικίας 36 και 46 ετών, υπηκόων Πακιστάν, σε βάρος των οποίων σχηματίσθηκε δικογραφία για αρπαγή, εκβίαση, παράβαση του Νόμου περί όπλων, παροχή καταλύματος και πλαστογραφία, προέβησαν χθες το βράδυ αστυνομικοί του Τμήματος Διαχείρισης Μετανάστευσης της Διεύθυνσης Αλλοδαπών Θεσσαλονίκης.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με την αστυνομία, 34χρονη αλλοδαπή, υπήκοος Ιράν, κατήγγειλε σε αστυνομικούς της συγκεκριμένης Υπηρεσίας ότι εισήλθε με τη βοήθεια κυκλώματος μεταφοράς μη νόμιμων μεταναστών από την Τουρκία στην Ελλάδα και στη συνέχεια κρατήθηκε για διάστημα περίπου μιας εβδομάδας σε διαμέρισμα στο κέντρο της πόλης, όπου με απειλές κατά της σωματικής της ακεραιότητας, τα μέλη του κυκλώματος ζητούσαν από συγγενικά της πρόσωπα να καταβάλουν το χρηματικό ποσό των 1.000 ευρώ, προκειμένου να αφεθεί ελεύθερη.

Στο πλαίσιο της αστυνομικής έρευνας, εντοπίσθηκαν και συνελήφθησαν οι προαναφερόμενοι αλλοδαποί, οι οποίοι είχαν ρόλο φύλακα στην ανωτέρω οικία.

Επιπλέον, σε έρευνα της οικίας βρέθηκαν 5 αλλοδαποί (2 ενήλικοι και 3 ανήλικοι), εκ των οποίων ο ένας στερούταν ταξιδιωτικών εγγράφων.

Τέλος, κατασχέθηκαν 5 κινητά τηλέφωνα, μία ηλεκτρονική συσκευή (τάμπλετ), ένα μαχαίρι και τρία διαβατήρια τρίτων προσώπων.