Παρασκευή 21 Φεβρουαρίου 2020
x

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ: ΠΑΝΩ ΑΠΟ 1.000 ΟΙΚΟΛΟΓΙΚΕΣ ΤΣΑΝΤΕΣ ΣΕ ΕΚΔΡΟΜΕΙΣ

Τις ειδικές τσάντες μοιράζουν από νωρίς το πρωί ομάδες εθελοντών από τη σχολή στελεχών της ΧΑΝ Ασβεστοχωρίου σε δύο σημεία του δήμου Πυλαίας-Χορτιάτη.

Περισσότερες από χίλιες μεγάλες τσάντες πολλαπλής χρήσεως -που χρησιμοποιούνται πλέον από τους καταναλωτές για τη μεταφορά των αγαθών από τα σούπερ μάρκετς στο πλαίσιο του περιορισμού χρήσης της πλαστικής σακούλας- θα μοιραστούν από τον Δήμο Πυλαίας Χορτιάτη, σε εκατοντάδες Θεσσαλονικείς που θα εκδράμουν σήμερα, ανήμερα Πρωτομαγιάς στην ύπαιθρο.

«Η σακούλα μικρή, η πράξη μεγάλη, το όφελος τεράστιο». Αυτό είναι το σύνθημα της πρωτότυπης οικολογικής παρέμβασης που διοργανώνει σήμερα ο δήμος σε συνεργασία με τη ΧΑΝ Ασβεστοχωρίου και τον Σύνδεσμο Φορέων Διαχείρισης Στερεών Αποβλήτων (ΦΟΔΣΑ) Κεντρικής Μακεδονίας.

«Θελήσαμε με την πράξη αυτή ειδικά την ημέρα της Πρωτομαγιάς που έχει συμβολικό, πανεργατικό, αλλά και περιβαλλοντικό χαρακτήρα, να στείλουμε ένα οικολογικό μήνυμα στους εκδρομείς που θα περιηγηθούν στα δάση που βρίσκονται στα όρια του δήμου μας. Όπως ακριβώς λέμε και στο μότο αυτής της πρωτοβουλίας μας που γίνεται σε συνεργασία με το ΦΟΔΣΑ και τη ΧΑΝ Ασβεστοχωρίου το μήνυμα που θέλουμε να στείλουμε είναι απλό: Χαιρόμαστε τη φύση, αλλά τα σκουπίδια τα παίρνουμε πίσω μαζί μας. Η σακούλα μικρή, η πράξη μεγάλη, το όφελος τεράστιο» σημειώνει ο δήμαρχος Πυλαίας – Χορτιάτη με αφορμή την πρωτότυπη δράση.

Τις ειδικές τσάντες μοιράζουν από νωρίς το πρωί ομάδες εθελοντών από τη σχολή στελεχών της ΧΑΝ Ασβεστοχωρίου σε δύο σημεία του δήμου που συνορεύουν με το περιαστικό άλσος:

- Στο Δάσος Κουρή απέναντι από την είσοδο του 1ου Γυμνασίου Ασβεστοχωρίου.
- Στην περιοχή Πλατανάκια (Πανόραμα) στην είσοδο του δημοτικού αναψυκτηρίου.
A+
A-ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΑΡΧΗ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ