Skip to main content

Θεσσαλονίκη: Πάνω από 1.700 άτομα συμμετείχαν διά ζώσης και ηλεκτρονικά στο LOGI.C 2022

Στο επίκεντρο ο ρόλος της Θεσσαλονίκης και της Β. Ελλάδας στη διαμόρφωση μιας εθνικής πολιτικής διασυνδεδεμένων μεταφορών και δικτύων

Με ιδιαίτερη επιτυχία και συμμετοχές, που ξεπέρασαν τις 600 με δια ζώσης παρουσία και τις 1.150 μέσω ψηφιακής μετάδοσης, ολοκληρώθηκε το διήμερο συνέδριο και η έκθεση LOGI.C 2022 στη Θεσσαλονίκη, που διεξήχθη στις 10-11 Μαΐου, στο Porto Palace, με χορηγό επικοινωνίας τη Voria.gr.

Η διοργάνωση της O.MIND CREATIVES και του περιοδικού Supply Chain & Logistics magazine έκανε επιτυχημένη την «πρώτη» επίσημη εμφάνιση στη Θεσσαλονίκη, για το 2022, με τα LOGI.C να συνεχίζονται και στην Αθήνα στις 24 & 25 Ιουνίου στο Athens Marriott.

Το συνέδριο, που τελούσε υπό την αιγίδα του Συνδέσμου Βιομηχανιών και του Συνδέσμου Εξαγωγέων, έτυχε μεγάλης αποδοχής από τον επιχειρηματικό και ακαδημαϊκό κόσμο της Β. Ελλάδας, ενώ θετικά ήταν και τα σχόλια για την παρακείμενη εμπορική έκθεση στον χώρο του Porto Palace, που ήταν και η πρώτη αντίστοιχη έκθεση για τον κλάδο του supply chain που διοργανώθηκε στην Θεσσαλονίκη, όπως αναφέρει η ανακοίνωση.

Στο διήμερο των συνεδριακών συζητήσεων τέθηκαν μια σειρά σημαντικών ζητημάτων, που αναλύθηκαν διεξοδικά από ομιλητές προερχόμενους τόσο από τον ακαδημαϊκό χώρο, όσο και από εμπορικές εταιρείες και αφορούσαν αφενός τον ρόλο της Θεσσαλονίκης και της Β. Ελλάδας στην διαμόρφωση μιας εθνικής πολιτικής διασυνδεδεμένων μεταφορών και δικτύων, αφετέρου τις σύγχρονες λύσεις ψηφιοποίησης για την επίτευξη βιώσιμων μεταφορών σε ένα αστικό περιβάλλον, επιτυγχάνοντας και τους στόχους της αειφορίας.

Με τη συνδρομή και την επιμέλεια των Ομάδων που είχαν την επιστημονική ευθύνη για την υποστήριξη των αντίστοιχων πάνελ, δηλαδή των ομάδων της Optilog Advisory Services, του Τμήματος Διοίκησης Εφοδιαστικής Αλυσίδας του Διεθνούς Πανεπιστημίου Ελλάδος και του ΙΜΕΤ/ΕΚΕΤΑ, έγιναν ολοκληρωμένες προσεγγίσεις σε θέματα σύγχρονης λιμενικής εφοδιαστικής αλυσίδας, «πράσινων» λύσεων για την αστική μεταφορά, και εργαλείων για την επίτευξη της αειφορίας και της βιωσιμότητας σε επίπεδο city logistics.

Σε παρέμβασή του κατά την πρώτη ημέρα του συνεδρίου, ο εκπρόσωπος της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, αντιπεριφερειάρχης κ. Κωνσταντίνος Γιουτίκας, ανέλυσε το πλάνο της Περιφέρειας για την ανάπλαση και ορθολογικοποίηση των Βιομηχανικών Περιοχών σε Σίνδο και Καλοχώρι, ενώ στις παρεμβάσεις που ακολούθησαν αναλύθηκε το πλαίσιο λειτουργίας και το όραμα ανάπτυξης των Λιμένων της Β. Ελλάδας και παράλληλα τέθηκαν από τους εκπροσώπους των παραγωγικών φορέων όλα τα «ανοιχτά» ζητήματα που απασχολούν την αγορά Logistics.

Τα συμπεράσματα των LOGI.C θα παρουσιαστούν αναλυτικά στο επόμενο Supply Chain & Logistics magazine, ενώ σε λίγες ημέρες θα είναι ενεργή και On Demand παρακολούθηση για όσους θέλουν να παρακολουθήσουν ξανά Online το συνέδριο.

Τα LOGI.C 2022 ανανεώνουν το ραντεβού τους με την αγορά, εστιάζοντας αυτήν την φορά σε θέματα Οργάνωσης Παραγωγής, Αποθήκης και Διανομής, αλλά και σε θέματα Χρηματοδοτήσεων, στις 24 & 25 Ιουνίου στο Athens Marriott

Τα συνέδρια LOGI.C

Τα πολύ-συνέδρια LOGI.C για το 2022 αποτελούν την 10η κατά σειρά ετήσια διοργάνωση, όντας ένα από τα μεγαλύτερα συνεδριακά event στην χώρα για τον τομέα των Logistics και της Εφοδιαστικής Αλυσίδας, με σταθερή παρουσία κάθε χρόνο, προσελκύοντας χιλιάδες σύνεδρους, επιχειρηματίες, στελέχη, ακαδημαϊκούς και πολιτειακούς φορείς.

Όλα αυτά τα χρόνια, στα συνέδρια LOGI.C έχουν παρουσιαστεί εκατοντάδες case studies, πλήθος μελετών και ερευνών, ενώ με τη συμβολή και συνδιοργάνωση καταξιωμένων επιχειρήσεων και επαγγελματικών φορέων η έννοια της «συνέργιας» στην διοργάνωση των θεματικών του συνεδρίου γίνεται πράξη.