Skip to main content

Θεσσαλονίκη: Πάνω από 20 πανεπιστήμια στην έκθεση «Σπουδές στη Γαλλία»

Η «Έκθεση Γαλλικών Πανεπιστημίων» πραγματοποιείται τη Δευτέρα 26 Φεβρουαρίου, από τις 10.30 έως τις 17.30 στο Γαλλικό Ινστιτούτο Θεσσαλονίκης.

Πλουσιότερη από κάθε άλλη χρονιά θα είναι η φετινή «Έκθεση Γαλλικών Πανεπιστημίων» που πραγματοποιείται τη Δευτέρα 26 Φεβρουαρίου, από τις 10.30 έως τις 17.30 στο Γαλλικό Ινστιτούτο Θεσσαλονίκης, στην αίθουσα Αλλατίνη-Ντασώ, με είσοδο ελέυθερη για το κοινό.

Περισσότεροι από 20 εκπρόσωποι δημόσιων Πανεπιστημίων, Πολυτεχνείων, Business Schools και εξειδικευμένων σχολών, θα συμμετέχουν στην έκθεση και θα παρουσιάσουν τα προγράμματα σπουδών τους ενώ θα απαντήσουν σε όλες τις ερωτήσεις των ενδιαφερομένων.

Μάλιστα, εκπρόσωποι του Γαλλικού Ινστιτούτου θα παρέχουν συμπληρωματικές πληροφορίες για τη γαλλική γλώσσα, τη διαβίωση και το κόστος ζωής στη Γαλλία. Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης (13.30 -14.30) θα παρουσιαστεί το γενικό πλαίσιο των μεταπτυχιακών σπουδών στη Γαλλία και πρώην μεταπτυχιακοί Έλληνες φοιτητές θα μεταφέρουν την εμπειρία τους.

Όπως αναφέρει σε ανακοίνωση του το Γαλλικό Ινστιτούτο Θεσσαλονίκης, η Γαλλία είναι ισχυρός ευρωπαϊκός πόλος υποδοχής ξένων φοιτητών και, όσον αφορά την Ελλάδα, παραδοσιακά, μεγάλος αριθμός Ελλήνων επιλέγει να σπουδάσει στη Γαλλία επειδή δεν υπάρχουν δίδακτρα και προσφέρονται προγράμματα σπουδών υψηλού επιπέδου που καλύπτουν όλο το φάσμα των Επιστημών και της Τέχνης.

Η φετινή «Έκθεση Γαλλικών Πανεπιστημίων» διοργανώνεται από την Πρεσβεία της Γαλλίας, το Γαλλικό Ινστιτούτο Ελλάδος, το Γαλλικό Ινστιτούτο Θεσσαλονίκης, σε συνεργασία με την Υπηρεσία Campus France και το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης.

Παρουσίαση του προγράμματος σπουδών πάνω από 20 εκπαιδευτικών ιδρυμάτων και πληροφορίες για τη φοιτητική ζωή στη Γαλλία στη φετινή έκθεση

Συμμετέχουν τα εξής Ιδρύματα:

Πανεπιστήμια
Université d’Angers
Université Lyon 2
Université Montpellier 3
Université de Strasbourg
Sciences Po Paris
INALCO

Σχολές Εμπορίου
EDHEC Business School
HEC Paris
Grenoble Ecole de Management
Groupe INSEEC
Montpellier Business School

Σχολές μηχανικών
CESI Ecole d’ingénieurs
Ecole Polytechnique
ENSSAT
Mines ParisTech
IMT Mines Alès
IMT Mines Albi
INSA Rouen

Ο κατάλογος των Ιδρυμάτων που συμμετέχουν στην Έκθεση είναι διαθέσιμος και στις ιστοσελίδες του Γαλλικού Ινστιτούτου και του Α.Π.Θ.