Skip to main content

Θεσσαλονίκη: Πάνω από 25.000 φυτά μοίρασαν σε σχολεία εργαζόμενοι της ΧΑΝΘ και του ΤΙΤΑΝ

Πάνω από 25.000 φυτά μοίρασαν εθελοντές και εργαζόμενοι ΧΑΝΘ και ΤΙΤΑΝ σε σχολεία της ευρύτερης περιοχής Θεσσαλονίκης για την ημέρα Περιβάλλοντος.

Γιορτάζοντας την Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος, η ΧΑΝΘ και το Εργοστάσιο Ευκαρπίας της ΑΕ Τσιμέντων ΤΙΤΑΝ ένωσαν τις δυνάμεις τους και τη φετινή χρονιά και υλοποίησαν συμβολικές δράσεις ευαισθητοποίησης, με στόχο την πρόσκληση σε μια πράξη αγάπης για τη φύση και το περιβάλλον.

Περισσότερα από 25.000 φυτά μοίρασαν εθελοντές και εργαζόμενοι ΧΑΝΘ και ΤΙΤΑΝ σε σχολεία της ευρύτερης περιοχής Θεσσαλονίκης προτρέποντας μαθητές και εκπαιδευτικούς να φυτέψουν το δικό τους λουλούδι στον χώρο του σχολείου ή στον ιδιωτικό τους χώρο και να ανεβάσουν τη δράση τους στον διαδικτυακό τόπο που δημιουργήθηκε ειδικά για τον σκοπό αυτό αξιοποιώντας την επικοινωνιακή δυναμική τους. Επιπλέον, ένα μέρος των φυτών μοιράστηκε σε εθελοντικούς φορείς, καθώς και στο υγειονομικό και διοικητικό προσωπικό των νοσοκομείων ΑΧΕΠΑ, Παπαγεωργίου, Παπανικολάου και Άγιος Παύλος ως ένα ελάχιστο «ευχαριστώ» για τη συνεισφορά τους. Τέλος, σε τρεις μεγάλες ανοικτές δράσεις προσφέρθηκαν φυτά και λουλούδια στους κατοίκους της Θεσσαλονίκης, στην Πλατεία και στο Πάρκο της ΧΑΝΘ, καθώς και στον Λευκό Πύργο.

Με κεντρικό μήνυμα «έχεις τη φύση στο χέρι σου» μικροί και μεγάλοι φύτεψαν τα λουλούδια και μέσα από φωτογραφίες, video και stories που μοιράστηκαν μαζί μας ενίσχυσαν το μήνυμα της προστασίας του φυσικού περιβάλλοντος συμβάλλοντας στη διάδοση του μηνύματος «Έχουμε μόνο μία Γη»!

Την εβδομάδα δράσεων για το περιβάλλον «έκλεισε» η ανοιχτή δράση στο Πάρκο της ΧΑΝΘ που συνδιοργάνωσαν ο Δήμος Θεσσαλονίκης, η ΧΑΝΘ και το Εργοστάσιο ΤΙΤΑΝ Ευκαρπίας με τη συμμετοχή της ΕΛΛΕΤ (παράρτημα Θεσσαλονίκης).

Παράλληλες δράσεις και παιχνίδια για παιδιά με σκάκι, κατασκευές, δενδροφυτεύσεις, αλλά και γυμναστική, χορός και δρώμενα για ενήλικες, ήταν λίγα από όσα συνέβησαν και διασκέδασαν μικρούς και μεγάλους!

Οι συμβολικές δράσεις ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης για την προστασία της φύσης και του περιβάλλοντος εντάσσονται στο πλαίσιο του κοινού προγράμματος ΧΑΝΘ και ΤΙΤΑΝ, Μετράμε Χρόνια - Μετράμε Πράξεις.