Skip to main content

Θεσσαλονίκη: Πάνω από 7.560 είδη παρεμπορίου κατασχέθηκαν τον Ιούνιο

Τα κατεσχεθέντα αφορούν κυρίως σε οικιακά είδη, είδη ρουχισμού, αξεσουάρ, παιχνίδια και ηλεκτρικές-ηλεκτρονικές συσκευές.

Χειροπέδες για παρεμπόριο σε 28 άτομα πέρασαν τον Ιούνιο αστυνομικοί της Ειδικής Ομάδας Παρεμπορίου της Διεύθυνσης Αστυνομίας Θεσσαλονίκης ενώ κατασχέθηκαν πάνω από 7.560 αδασμολόγητα προϊόντα.

Τα κατεσχεθέντα αφορούν κυρίως σε οικιακά είδη, είδη ρουχισμού, αξεσουάρ, παιχνίδια, ηλεκτρικές-ηλεκτρονικές συσκευές κ.α.

Σε βάρος των συλληφθέντων βεβαιώθηκαν και τα σχετικά διοικητικά πρόστιμα, για παράβαση του Νόμου «Περί Υπαίθριου Εμπορίου» ενώ με τις σχετικές δικογραφίες τους οδηγήθηκαν στις αρμόδιες Δικαστικές Αρχές.

«Η Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Θεσσαλονίκης αποδίδοντας ιδιαίτερη σημασία στην καταπολέμηση του παρεμπορίου αδασμολόγητων προϊόντων, διενεργεί συστηματικά ελέγχους σε διάφορες περιοχές του Νομού Θεσσαλονίκης και κυρίως σε χώρους έντονης αγοραστικής κίνησης προκειμένου να αποτρέψει οικονομική ζημία σε βάρος του Ελληνικού Δημοσίου από τη διαφυγή καταβολής των ανάλογων φόρων», αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση.

φωτογραφία αρχείου