Skip to main content

Θεσσαλονίκη:Εικόνες σοκ από τάφους θυμάτων κορωνοϊού-Πάνω από 10 κηδείες τη μέρα

Τα κοιμητήρια στην πόλη προχώρησαν σε έναν σχεδιασμό που παραπέμπει σε εμπόλεμη κατάσταση. Δεκάδες τάφοι ανοίγονται καθημερινά.

Σε άλλες εποχές οι συγκεκριμένες εικόνες θα παρέπεμπαν σε μια ταινία θρίλερ ή επιστημονικής φαντασίας.

Όμως οι σημερινές φωτογραφίες από τα Κοιμητήρια της Αναστάσεως του Κυρίου στην Ανατολική Θεσσαλονίκη αποτυπώνουν τη σκληρή πραγματικότητα που βιώνει η πόλη, η οποία χτυπήθηκε σφοδρά από το δεύτερο κύμα της πανδημίας του κορωνοϊού.

Διαβάστε ακόμα: Θλιβερές εικόνες των τάφων για Covid-19 στα Κοιμητήρια του Ευόσμου

Από τη στιγμή που τα κρούσματα εκτινάχθηκαν στη Θεσσαλονίκη, τα κοιμητήρια στην πόλη προχώρησαν σε έναν σχεδιασμό που παραπέμπει σε εμπόλεμη κατάσταση.

Εκατοντάδες τάφοι είναι πια ανοιγμένοι σε ειδικές ζώνες Covid, ώστε να γίνουν άμεσα οι ταφές των ανθρώπων που καταλήγουν στα νοσοκομεία της πόλης συνέπεια των επιπλοκών του θανατηφόρου ιού.

Την ίδια ώρα οι κηδείες και οι ταφές των ανθρώπων που κατέληξαν μετά από μάχη με κορωνοϊό γίνονται κάτω από αυστηρά μέτρα που προβλέπειτο πρωτόκολλο του επιδημιολογικού συναγερμού.

Και ενώ στο πρώτο κύμα της πανδημίας οι ταφές που έγιναν ήταν ελάχιστες, πλέον σύμφωνα με τους υπευθύνους των κοιμητηρίων της Θεσσαλονίκης σε Εύοσμο και Θέρμη, γίνονται κατά μέσο όρο δέκα κηδείες Covid καθημερινά.

Δείτε τις εικόνες που κατέγραψε ο φακός του Γιάννη Παπανίκου από το πρακτορείο Intime: