Skip to main content

Θεσσαλονίκη: Παντός είδους κλοπές σε καταστήματα εξιχνίασε η ΕΛΑΣ

Μπαράζ κλοπών από επιτήδειους που έμπαιναν σε καταστήματα και επιχειρήσεις με στόχο να αφαιρέσουν αντικείμενα αξίας των εργαζόμενων.

Τα χρήματα και τα αντικείμενα υπαλλήλων επιχειρήσεων στο κέντρο της Θεσσαλονίκης έβαλαν στο μάτι ελαφροχέρηδες όπως προκύπτει από το εξιχνιαστικό υποθέσεων κλοπών της του Τμήματος Ασφαλείας Λευκού Πύργου.

Όπως προκύπτει από τις δικογραφίες που σχηματίστηκαν, ένας 40χρονος τον Απρίλιο του 2018, μπήκε σε ξενοδοχείο και αφαίρεσε τα πορτοφόλια δύο εργαζομένων γυναικών, ενώ με τραπεζική κάρτα μιας εκ των δύο, αποπειράθηκε να προβεί σε ανάληψη χρημάτων.

Δύο αλλοδαποί ηλικίας 22 και 20 ετών, τον Ιανουάριο του 2019 μέσα σε super market, αφαίρεσαν το κινητό τηλέφωνο 37χρονου, ενώ ένας 23χρονος τον Σεπτέμβριο του 2018 μπήκε σε εργαστήρι ξυλουργικής )και αφαίρεσε τσαντάκι του ιδιοκτήτη που περιείχε προσωπικά έγγραφα και αντικείμενα.

Τέλος 37χρονος αλλοδαπός, μαζί με συνεργούς του, κατά το χρονικό διάστημα από τέλη Ιανουαρίου 2019 έως τέλη Μαρτίου 2019, προέβησαν σε τρεις περιπτώσεις κλοπών, αφαιρώντας από δύο γυναίκες τα κινητά τους τηλέφωνα και από κατάστημα ένα στεγνοκαθαριστήριο το χρηματικό ποσό των 20 ευρώ.

Ανάλογα περιστατικά σημειώθηκαν και σε άλλες περιοχές της Θεσσαλονίκης, όπως αναφέρουν οι κατά τόπους αστυνομικές υπηρεσίες.

Συγκεκριμένα, οι αστυνομικοί του τμήματος Ασφαλείας Δέλτα σχημάτισαν δικογραφία σε βάρος ενός 47χρονου, υπαλλήλου εταιρείας,  ο οποίος την προηγούμενη εβδομάδα αφαίρεσε από φορτηγό του ιδιοκτήτη της εταιρείας, έναν φάκελο που περιείχε 2.540 ευρώ, το χρηματικό ποσό των 100 ευρώ και το κλειδί του οχήματος.

Από το Τμήμα Ασφαλείας Πυλαίας – Χορτιάτη σχηματίστηκε δικογραφία σε βάρος δύο ανδρών ηλικίας 35 και 30 ετών (άνδρας – γυναίκα αντίστοιχα), καθώς τον Απρίλιο του 2019 εντός των Κοιμητηρίων Θέρμης, αφαίρεσαν από ανασφάλιστο όχημα, δύο κινητά τηλέφωνα, χρηματικό ποσό και άλλα αντικείμενα.

Από το Τμήμα Ασφαλείας Θέρμης υπήρξε δικογραφία σε βάρος δύο αλλοδαπών ηλικίας 24 και 27 ετών, οι οποίοι διέρρηξαν σπίτι  στον Τρίλοφο Θεσσαλονίκης, χωρίς να αφαιρέσουν οτιδήποτε.

Οι σχετικές δικογραφίες θα υποβληθούν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Θεσσαλονίκης.