Skip to main content

Θεσσαλονίκη: Παραμένει ξέφραγο αμπέλι το Αλλατίνη-Βόλτες νέων στην ταράτσα (vid)

Πέντε χρόνια μετά τον τραγικό χαμό της 15χρονης, νεαροί συνεχίζουν να κάνουν βόλτες ανενόχλητοι στην οροφή του πρώην βιομηχανικού συγκροτήματος

Μπορεί να έχουν περάσει πάνω από πέντε χρόνια από τον τραγικό θάνατο μιας 15χρονης τότε μαθήτριας στο κουφάρι του εργοστασίου Αλλατίνη, ωστόσο φαίνεται ότι τίποτε δεν έχει αλλάξει.

Ο παλιός χώρος του εργοστασίου στα όρια των δήμων Θεσσαλονίκης και Καλαμαριάς παραμένει ξέφραγο αμπέλι, αφού όπως φαίνεται σε φωτογραφίες και video της Voria.gr, άτομα νεαρής πιθανόν ηλικίας κάνουν ανενόχλητα βόλτες στην οροφή του ερειπωμένου κεντρικού κτηρίου.

Όλα δείχνουν ότι το πάθημα δεν έγινε μάθημα και η πρόσβαση μέσα στον επικίνδυνο χώρο του παλιού εργοστασίου παραμένει εφικτή. Οι κίνδυνοι δε για άτομα νεαρής ηλικίας καραδοκούν σε κάθε τους βήμα, αφού κάθε σημείο μπορεί να αποβεί ακόμα και μοιραίο και να προκληθούν σοβαρά ατυχήματα ή και δυστυχήματα όπως αποδείχθηκε.

Υπενθυμίζεται πως μετά τον τραγικό θάνατο της 15χρονης τον Νοέμβριο του 2015, είχαν κινητοποιηθεί τόσο ο δήμος Θεσσαλονίκης όσο και η εισαγγελία, ωστόσο φαίνεται ότι θα πρέπει να υπάρξει πάλι μέριμνα και παρέμβαση των αρμόδιων αρχών ώστε οι ιδιοκτήτες του πρώην βιομηχανικού συγκροτήματος να προχωρήσουν στις απαιτούμενες εργασίες ώστε να γίνει αδύνατη η πρόσβαση.