Skip to main content

Θεσσαλονίκη: Παράνομη η κινητοποίηση στην Καθαριότητα -«Η πόλη δεν θα κρατείται όμηρος»

Η δήλωση του δημάρχου Θεσσαλονίκης Κωνσταντίνου Ζέρβα μετά τη δικαστική απόφαση που κρίνει παράνομη την κινητοποίηση στην καθαριότητα

Παράνομη έκρινε το Μονομελές Πρωτοδικείο την κινητοποίηση των εργαζομένων στην Καθαριότητα μετά την αγωγή που κατέθεσε ο δήμος Θεσσαλονίκης.

Σε δήλωσή του ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης Κωνσταντίνος Ζέρβας τόνισε ότι «καθήκον του είναι η ευημερία της πόλης» και γι’ αυτό, όπως ανέφερε, «σήμερα καταθέσαμε αγωγή κατά της αποχής των εργαζόμενων από την καθαριότητα».

Θεσσαλονίκη: Οι εργαζόμενοι άρχισαν να μαζεύουν ήδη τα σκουπίδια

«Συγκεκριμένα, υποβάλαμε αγωγή κατά της απόφασης μειοψηφίας των εργαζομένων, για να προστατεύσουμε την πόλη και από τον κίνδυνο μιας αποχής διαρκείας. Όταν στο ζύγι μπαίνουν η καθαριότητα της πόλης και η δημόσια υγεία, τον λόγο έχει η Δικαιοσύνη», τόνισε ο κ. Ζέρβας.

«Εμείς πότε δεν βρεθήκαμε και δεν θα βρεθούμε απέναντι από τους εργαζόμενους. Ίσα - ίσα ικανοποιήσαμε διαχρονικά τους δίκαια αιτήματα και θα κάνουμε κάτι αντίστοιχο και στο μέλλον. Η πόλη όμως δεν μπορεί και δεν θα επιτρέψουμε να κρατείται όμηρος -ούτε η διοίκηση του Δήμου εκβιάζεται από μικρές μειοψηφίες. Η Θεσσαλονίκη κοιτά με αισιοδοξία στο μέλλον. Κανείς δεν θέλει να γυρίσουμε πίσω σε παλιές συνταγές και παλιές ξεπερασμένες τακτικές», κατάληξε στη δήλωσή του.

Σημειώνεται ότι οι εργαζόμενοι ήδη από το μεσημέρι και πριν την εκδίκαση της αγωγής είχαν αναστείλει την αποχή τους και είχαν βγει στους δρόμους για την αποκομιδή των απορριμμάτων που σχημάτισαν πλέον βουνά σε κάδους και πεζοδρόμια.