Skip to main content

Θεσσαλονίκη: Παραπέμπεται πρώην δημόσιος υπάλληλος για πλαστό πτυχίο

Ο αντιεισαγγελέας Εφετών Λεωνίδας Νικολόπουλος ζητεί ο κατηγορούμενος να δικαστεί για «απάτη κατ' εξακολούθηση» σε Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων.

Πρόταση παραπομπής για 54χρονο πρώην προϊστάμενο του δημοσίου που διορίστηκε με πλαστό πτυχίο υπέβαλλε εισαγγελέας προς το Συμβούλιο Εφετών Θεσσαλονίκης. Ο αντιεισαγγελέας Εφετών Λεωνίδας Νικολόπουλος ζητεί ο κατηγορούμενος να δικαστεί για «απάτη κατ' εξακολούθηση» σε Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων.

Φέρεται ότι έβλαψε την περιουσία ΝΠΔΔ, αποκομίζοντας παράνομα περιουσιακό όφελος 655.402 ευρώ που συνιστά το σύνολο των μηνιαίων αποδοχών του, από την 1η Ιανουαρίου 1997 έως τις 22 Φεβρουαρίου 2015, που παρείχε την εργασία χωρίς να έχει τις νόμιμες προϋποθέσεις για το διορισμό του στον Εθνικό Οργανισμό Καπνού.

Σύμφωνα με το κατηγορητήριο, ο 54χρονος κατάφερε να πετύχει τον διορισμό του σε κενή οργανική θέση τακτικού υπαλλήλου του κλάδου ΠΕ Διοικητικού Οικονομικού, καταθέτοντας  προς της Διεύθυνση Διοικητικού του Οργανισμού πτυχίο Σχολής Θετικών Επιστημών του ΑΠΘ, με βαθμό 6,52. Όπως αποδείχτηκε  από τη γραμματεία του τμήματος Φυσικής του ΑΠΘ, ο κατηγορούμενος δεν ήταν κάτοχος πτυχίου.

Ο συγκεκριμένος δημόσιος υπάλληλος, το 2001 μετατέθηκε στην Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση Θεσσαλονίκης και νυν Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας , παρέχοντας εκεί την εργασία του, ως προϊστάμενος διάφορων τμημάτων και διευθύνσεων, μέχρι που ανακλήθηκε ο διορισμός του με απόφαση του περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας, το 2015.