Skip to main content

Θεσσαλονίκη: Βουνό τα σκουπίδια στην Ανάληψη καταγγέλλουν οι κάτοικοι

Κάτοικοι της Ανάληψης στη Θεσσαλονίκη καταγγέλλουν ότι οι κάδοι είναι γεμάτοι για 24ωρα καθώς δεν υπάρχει καθημερινή αποκομιδή από τα στενά.

Βουνά σκουπιδιών σχηματίζονται καθημερινά γύρω από κάδους απορριμμάτων στην περιοχή της Ανάληψης του δήμου Θεσσαλονίκης, όπως καταγγέλλουν στη Voria.gr κάτοικοι της περιοχής.

Σύμφωνα με τους κατοίκους, οι κάδοι παραμένουν γεμάτοι για 24ωρα καθώς δεν υπάρχει καθημερινή αποκομιδή των απορριμμάτων από τα στενά.

Μάλιστα, υποστηρίζουν ότι παρά τις συνεχόμενες οχλήσεις στην υπηρεσία καθαριότητας του δήμου δεν έχει αλλάξει κάτι.

Ενδεικτικές είναι οι εικόνες  από την οδό Ιατρού Ζάννα.


«Υπάρχει μεγάλη αναρχία όσον αφορά την ευταξία των πολιτών με τα απορρίμματα», υπογραμμίζει στη Voria.gr o εντεταλμένος σύμβουλος καθαριότητας του δήμου Θεσσαλονίκης Νίκος Ζεϊμπέκης, τονίζοντας παράλληλα ότι η αποκομιδή των απορριμμάτων γίνεται κανονονικά σε καθημερινή βάση.

Όπως λέει ο ίδιος, στους κάδους οι πολίτες συνηθίζουν να πετούν μεταξύ άλλων και πολλά ανακυκλώσιμα, μεταξύ  των οποίων ολόκληρες χάρτινες κούτες, κάτι που έχει ως αποτέλεσμα οι κάδοι να γεμίζουν πολύ γρήγορα και να έχουν την εικόνα για την οποία παραπονιούνται οι δημότες.

«Η υπηρεσία καθαριότητας δίνει καθημερινά μια μάχη, αφού εκτός της αποκομιδής πρέπει να καθαριστούν φύλλα, να καθαριστούν φρεάτια και άλλες πολλές εργασίες. Ζητώ την υπομονή των δημοτών, όλα θα γίνουν το γρηγορότερο δυνατόν», αναφέρει ο κ. Ζεϊμπέκης.