Skip to main content

Θεσσαλονίκη: Παράταση μέχρι 30 Σεπτεμβρίου στις φορολογικές δηλώσεις ζητούν οι λογιστές

Διαμαρτυρία από τις ενώσεις των λογιστών και φοροτεχνικών της Θεσσαλονίκης έξω από το υπουργείο Μακεδονίας Θράκης - Τα αιτήματά τους

Παράσταση διαμαρτυρίας στο Υπουργείο Μακεδονίας και Θράκης πραγματοποίησαν μέλη της Ένωσης Φοροτεχνικών Ελεύθερων Επαγγελματιών Νόμου Θεσσαλονίκης, ζητώντας έναν μήνα επιπλέον παράταση στην προθεσμία υποβολής των φορολογικών δηλώσεων, από τις 31 Αυγούστου που ανακοίνωσε χθες το ΥΠΟΙΚ.

«Ζητήσαμε παράταση οι περισσότερες ενώσεις για τις φορολογικές δηλώσεις μέχρι 30 Σεπτεμβρίου και δεν την πήραμε, ο κ. Σταϊκούρας με πολύ μεγάλη πίεση έδωσε παράταση μέχρι τέλη Αυγούστου. Οι συνάδελφοι δεν προλαβαίνουν να βγάλουν όλες αυτές τις δηλώσεις, τα ηλεκτρονικά βιβλία, οι διαφορές πλατφόρμες που ανοίγουν», δήλωσε ο πρόεδρος της Ένωσης Φοροτεχνικών Γιώργος Τσορπατζηκωστής.

Ο Κώστας Τσιανάκας, Πρόεδρος του Συλλόγου Λογιστών Χαλκιδικής δήλωσε ότι οι λογιστές έχουν φτάσει και ξεπεράσει τα όρια της αντοχής τους. «Υπάρχει μεγάλη ανάγκη παράτασης των δηλωτικών διαδικασιών. Οι συνάδελφοι δεν μπορούν να αντεπεξέλθουν στα καθήκοντά τους. Πρέπει να περάσει το μήνυμα στη δημόσια διοίκηση ότι ο κλάδος είναι αυτός που έβαλε πλάτη για να εφαρμοστεί η οικονομική και δημοσιονομική πολιτική της κυβέρνησης. Θέλουμε να μπορούμε να λειτουργήσουμε και να ζούμε ως άνθρωποι. Φτάσαμε στο σημείο να μην μπορούμε να δούμε τις οικογένειες μας, δεν αντέχουμε άλλο με αυτές τις συνθήκες. Δεν θέλουμε τίποτα παρά μόνο ανθρώπινη συμπεριφορά», τόνισε

Η Πρόεδρος της Ένωσης Λογιστών Θεσσαλονίκης Νεκταρία Παπαδούλη επισημαίνει: «Βιώνουμε την πίεση της εξαντλητικής δουλειάς. Από το πρωί μέχρι το βράδυ δουλεύουμε και φτάνουμε στο σπίτι μας τη νύχτα. Έχει την ευθύνη η Κυβέρνηση και οι μεγάλοι μονοπωλιακοί όμιλοι που μας βάζουν να βγάλουμε όλη τη δουλειά εξαιτίας των ελλείψεων που υπάρχουν ακόμη και στις δημόσιες υπηρεσίες».

Οι λογιστές ζητούν να υπογραφεί συλλογική σύμβαση εργασίας που θα καθιερώσει και θα κατοχυρώσει συγκεκριμένο ωράριο εργασίας και άλλα δικαιώματα όπως οι άδειες. Επίσης ζητούν να δοθεί παράταση στις φορολογικές δηλώσεις μέχρι τέλος Σεπτέμβρη, εφαρμογή του my data το 2023 και με προϋποθέσεις να μην υπάρχουν πρόστιμα και παραβάσεις για καταληκτικές ημερομηνίες.

Εκπρόσωποι του κλάδου κατέθεσαν υπόμνημα με τα αιτήματα τους σε εκπροσώπους του υφυπουργού Σταύρου Καλαφάτη και του γραφείου του Πρωθυπουργού.