Skip to main content

Θεσσαλονίκη: Παρέμβαση αντιεξουσιαστών σε κατάστημα της MLS στο κέντρο

Ομάδα αντιεξουσιαστών έγραψε συνθήματα με σπρέι στη βιτρίνα του καταστήματος και πέταξε τρικάκια στο πεζοδρόμιο για το προσφυγικό.

Παρέμβαση με τρικάκια και σπρέι στο υποκατάστημα της εταιρείας MLS στην οδό Τσιμισκή πραγματοποίησαν χθες αντιεξουσιαστές, μέλη της κατάληψης Terra Incognita.

Ο λόγος της παρέμβασης είναι, όπως αναφέρουν σε ανάρτηση τους στο διαδίκτυο, ότι η εταιρεία στο πλαίσιο της ανάπτυξης και εμπορίας καινοτόμων προϊόντων συμμετέχει στα προγράμματα της αυξημένης επιτήρησης και περιπολιών στα χερσαία και θαλάσσια σύνορα της Ελλάδας για την εισροή προσφύγων και μεταναστών.

Σύμφωνα με τους αντιεξουσιαστές, «τα παραπάνω προγράμματα, τα οποία θα αποτελέσουν άλλο ένα όπλο στα χέρια των κρατικών μηχανισμών για τον έλεγχο και την επιτήρηση των συνόρων, ένα όπλο που θα χρησιμοποιηθεί στον πόλεμο που διεξάγεται εναντίον των καταπιεσμένων, την ίδια στιγμή που οι ίδιοι φορείς που το χρηματοδοτούνε είναι και οι ίδιοι που συμμετέχουν και στηρίζουν ενεργά τον πόλεμο που διεξάγεται στα εδάφη, απ’ όπου εκτοπίστηκαν βίαια χιλιάδες άνθρωποι, τόσο σε στρατιωτικό όσο και οικονομικό επίπεδο».