Παρασκευή 6 Δεκεμβρίου 2019
x

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ: ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΑ ΓΙΑ ΤΑ ΚΡΑΤΗΤΗΡΙΑ ΖΗΤΟΥΝ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟΙ

Η Ένωση Αστυνομικών κάνει λόγο για τεράστιο πρόβλημα στη διαχείριση του προσφυγικού επισημαίνοντας πως υπάρχουν κοινωνικά επακόλουθα.

Στη δικαιοσύνη κατέφυγε η Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων Θεσσαλονίκης για τις συνθήκες που επικρατούν στα αστυνομικά κρατητήρια των Αστυνομικών Τμημάτων της Θεσσαλονίκης και της Διεύθυνσης Αλλοδαπών, ζητώντας την παρέμβαση του προϊσταμένου της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Θεσσαλονίκης.

Η παραμονή δεκάδων μεταναστών έξωθεν του Α.Τ. Λευκού Πύργου στην πλατεία Αριστοτέλους, έβγαλε στο φως της δημοσιότητας το τεράστιο πρόβλημα της διαχείρισης του προσφυγικού ζητήματος και των κοινωνικών επακόλουθών του, αναφέρει ανακοίνωση των Αστυνομικών, οι οποίοι τονίζουν πως «αυτή είναι μόνο μια πτυχή ενός πολυδιάστατου προβλήματος».

«Η ακατάπαυστη εισροή μεταναστών στη χώρα έχει οδηγήσει σε υπερπληθώρα κρατουμένων, με φυσική απόρροια τη μη τήρηση των κανόνων υγιεινής και ασφάλειας. Η παραμονή πολλών προσώπων σε έναν κλειστό χώρο θέτει σε κίνδυνο τόσο την υγεία των κρατουμένων όσο και των εργαζόμενων» επισημαίνουν στην ανακοίνωση.

«Οι Αστυνομικοί της Θεσσαλονίκης προσπαθούν με ελάχιστα μέσα να ανταποκριθούν στο δύσκολο έργο που τους έχει ανατεθεί. Ωστόσο, η προσπάθεια της Ελληνικής Αστυνομίας δεν αρκεί αν δεν υπάρξει η συναίνεση και συμβολή των υπόλοιπων εμπλεκόμενων Υπουργείων και φορέων. Είναι άμεση ανάγκη να εξευρεθεί ένας νέος κατάλληλος χώρος όπου θα στεγάζονται προσωρινά οι μετανάστες μέχρι την καταγραφή τους. Διαφορετικά, θα γινόμαστε συνεχώς θεατές των ίδιων ανεπίτρεπτων εικόνων που δεν αρμόζουν σε μια σύγχρονη ευρωπαϊκή πόλη, και δρουν αρνητικά στην ουσιαστική και επαρκή αστυνόμευσή της» καταλήγει η Ένωση.
A+
A-ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΑΡΧΗ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ