Skip to main content

Θεσσαλονίκη: Ερώτηση Ελληνικής Λύσης στη Βουλή για την αποδυνάμωση του ΑΤ Παύλου Μελά

Με 14 αστυνομικούς λιγότερους λειτουργεί η υπηρεσία του ΑΤ Παύλου Μελά. Τι κινήσεις έγιναν σύμφωνα το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη.

Απαντήσεις για την αποχώρηση συνολικά 14 αστυνομικών από το αστυνομικό τμήμα Παύλου Μελά που έκανε δυσκολότερη την αστυνόμευση στην περιοχή ζητά ο βουλευτής της Ελληνικής Λύσης Κώστας Χήτας.

Απευθυνόμενος στον υπουργό Προστασίας του Πολίτη Τάκη Θεοδωρικάκο ο κ. Χήτας ρώτησε τι πρόκειται να γίνει για την κάλυψη των συγκεκριμένων κενών.

Σύμφωνα με την απάντηση του κ. Θεοδωρικάκου, οι προκηρυχθείσες κατά τις τακτικές μεταθέσεις του τρέχοντος έτους, 120 θέσεις αστυνομικού προσωπικού διαφόρων βαθμών για τη Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Θεσσαλονίκης έχουν καλυφθεί στο σύνολό τους, ενώ θα εξεταστεί η τυχόν περαιτέρω ενίσχυσή της κατά τις τακτικές μεταθέσεις του έτους 2023.

Όσον ειδικότερα αφορά στη στελέχωση του Αστυνομικού Τμήματος Παύλου Μελά, ο υπουργός αναφέρει ότι αυτό ενισχύθηκε, κατά τις τακτικές μεταθέσεις τρέχοντος έτους, συνολικά με τρεις αστυνομικούς.

Μάλιστα επισημαίνεται ότι παρέχεται η δυνατότητα στον Γενικό Αστυνομικό Διευθυντή Θεσσαλονίκης, καθώς και τους Διευθυντές των υφιστάμενων Διευθύνσεων, να αποσπούν το προσωπικό τους μέχρι τον βαθμό του Αστυνόμου Α’, ανάλογα με τις εκάστοτε υπηρεσιακές ανάγκες.

Ο κ. Θεοδωρικάκος στην απάντησή του σημειώνει ακόμα πως η Γ.Α.Δ.Θ. καταβάλλει κάθε δυνατή προσπάθεια για τον προγραμματισμό της διάθεσης των υφιστάμενων πεπερασμένων ανθρωπίνων πόρων -κατά τον πλέον αντικειμενικό και ορθολογικό τρόπο- προς εξυπηρέτηση του υπηρεσιακού και εν γένει δημοσίου συμφέροντος, ενώ αξιολογεί διαρκώς τις ανακύπτουσες κάθε φορά ανάγκες και μεριμνά προκειμένου οι υφιστάμενες Υπηρεσίες της να ανταποκρίνονται στα τακτικά αστυνομικά τους καθήκοντα, ενισχύοντας αυτές κατάλληλα εφόσον κρίνεται απαραίτητο, ώστε να εξασφαλίζονται οι προϋποθέσεις ομαλής και αποδοτικής λειτουργίας τους και ο πολίτης να απολαμβάνει το συνταγματικά κατοχυρωμένο δικαίωμά του στην ασφάλεια.