Πέμπτη 26 Νοεμβρίου 2020
x

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ: ΚΑΤΕΔΑΦΙΖΟΝΤΑΙ ΚΤΗΡΙΑ ΚΑΙ ΠΑΡΑΓΚΕΣ ΣΕ ΑΝΩ ΠΟΛΗ - ΧΑΡΙΛΑΟΥ

Στόχος του δήμου Θεσσαλονίκης είναι οι δημότες να βρούνε μία ομορφότερη, πιο ασφαλή και καθαρότερη πόλη, μετά τους περιορισμούς της κυκλοφορίας.

Σε συνεχείς παρεμβάσεις με κατεδαφίσεις επικίνδυνων και εγκαταλελειμμένων κτηρίων και παραπηγμάτων αλλά και καθαρισμό τοίχων από γκράφιτι προχωρούν οι υπηρεσίες του δήμου Θεσσαλονίκης.

«Το στοίχημα είναι οι δημότες και οι κάτοικοι να βρούνε μία ομορφότερη, πιο ασφαλή και καθαρότερη πόλη, μετά τους περιορισμούς της κυκλοφορίας», αναφέρουν πηγές του δήμου.

Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, ο προγραμματικός στόχος ενός αναβαθμισμένου αστικού περιβάλλοντος παραμένει ιεραρχικά στις πρώτες θέσεις της διοίκησης.  Έτσι, το σκεπτικό που επικράτησε από την πρώτη στιγμή του περιορισμού της κυκλοφορίας ήταν αυτό της αξιοποίησης του χρόνου για τη βελτίωση της Θεσσαλονίκης.

Ο δήμαρχος Κωνσταντίνος Ζέρβας ζήτησε οι εργασίες που μπορούσαν και μπορούν να γίνουν ευκολότερα υπό τις παρούσες συνθήκες να πραγματοποιηθούν άμεσα.

Στο πλαίσιο αυτό, ο αντιδήμαρχος Τεχνικών Έργων Μάκης Κυριζίδης συντόνισε και υλοποίησε με τις υπηρεσίες του δήμου σχέδιο πολλαπλών παρεμβάσεων.

Συγκεκριμένα:

1. Kατεδαφίστηκαν επικίνδυνα κτήρια στην οδό Επταπυργίου όπου  κατέρρευσαν και απομακρύνθηκαν τα μπάζα
2. Κατεδαφίστηκαν εγκαταλελειμμένα παραπήγματα στην Άνω Πόλη στην οδό Δημ. Πολιορκητού. 
3. Απομακρύνθηκαν τα παραπήγματα στην οδό Αλ. Παπαδοπούλου που ακουμπούν στα τείχη της πόλης, παρουσία εκπροσώπων της Εφορίας Αρχαιοτήτων, σε ένα σημείο μάλιστα όπου φαίνονται τόσο η Ρωμαϊκή όσο και η Παλαιοχριστιανική επίστρωση των τειχών  
4. Απομακρύνθηκαν εγκαταλελειμμένα επικίνδυνα παραπήγματα - εστίες μόλυνσης στη Χαριλάου, οδός Παραλή - Παπαδοπούλου, βελτιώνοντας τον δημόσιο χώρο της γειτονιάς.
5. Πραγματοποιήθηκε αυτοψία με τον δήμαρχο στο υπό κατασκευή πάρκο Παπαναστασίου με Βούλγαρη, ένα έργο χρηματοδοτούμενο από το ΕΣΠΑ.  
6. Παράλληλα συνεχίζεται η απομάκρυνση εγκαταλελειμμένων περιπτέρων και ο καθαρισμός τοίχων και επιφανειών από γκράφιτι και μουντζούρες.


A+
A-ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΑΡΧΗ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ