Πέμπτη 25 Φεβρουαρίου 2021
x

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ: ΠΑΡΚΟ ΚΑΤΑ ΤΗΣ ΟΠΑΔΙΚΗΣ ΒΙΑΣ ΚΑΙ ΣΤΗ ΜΝΗΜΗ ΟΣΩΝ ΧΑΘΗΚΑΝ

Πάρκο ενάντια στην οπαδική βία σχεδιάζει η διοίκηση του δήμου - Έρχεται και τηλεοπτικό σποτ με τους παλαίμαχους όλων των ομάδων της Θεσσαλονίκης

Πάρκο ενάντια στην οπαδική βία, όπου οι φίλαθλοι όλων των ομάδων θα μπορούν να αφήνουν ένα κασκόλ, μία σημαία, ένα αντικείμενο του αγαπημένου τους συλλόγου, στέλνοντας το μήνυμα πως ο αθλητισμός ενώνει και δεν διχάζει, σχεδιάζει να υλοποιήσει το επόμενο διάστημα στη Θεσσαλονίκη η διοίκηση του κεντρικού δήμου.

Την ιδέα του πάρκου ανακοίνωσε ο αντιδήμαρχος Αθλητισμού, Νεολαίας και Εθελοντισμού του δήμου Θεσσαλονίκης, Πέτρος Λεκάκης, μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό του ΑΜΠΕ, με αφορμή το τελευταίο περιστατικό με τον θάνατο του 28χρονου Βούλγαρου οπαδού, σε οπαδικό επεισόδιο κοντά στο Μέγαρο Μουσικής.

«Θα είναι ένα πάρκο ενάντια στην οπαδική βία. Ένα πάρκο στη μνήμη και των ανθρώπων που χάθηκαν. Το οπαδικό κίνημα δίνει ιδιαίτερη βαρύτητα και σέβεται αυτές τις καταστάσεις. Ο κάθε φίλαθλος, ακόμη και ευρωπαϊκού συλλόγου που θα έρχεται στη Θεσσαλονίκη για να αναμετρηθεί με ομάδα της πόλης μας, θα μπορεί να αφήνει ένα αντικείμενο αποδεικνύοντας πως ο αθλητισμός ενώνει και δεν διχάζει. Τέτοια φαινόμενα βίας πρέπει να εξαλειφθούν», δήλωσε ο κ. Λεκάκης.

Συμπλήρωσε δε πως η διοίκηση του δήμου θα επιλέξει αρχικά τον χώρο, ο οποίος θα μπορέσει να μετατραπεί στο συγκεκριμένο πάρκο και θα εξετάσει όλους τους τρόπους με τους οποίους θα μπορεί να «διαφυλαχθεί».

Και τηλεοπτικό σποτ με βετεράνους όλων των ομάδων της Θεσσαλονίκης

Παράλληλα, ο αντιδήμαρχος Αθλητισμού ανέφερε πως στις πρωτοβουλίες που θα ληφθούν το επόμενο διάστημα είναι η δημιουργία ενός τηλεοπτικού σποτ στο οποίο θα συμμετέχουν οι «σημαίες» όλων των αθλητικών ομάδων της Θεσσαλονίκης, σε ποδόσφαιρο και μπάσκετ, βετεράνοι και νυν αθλητές που θα στέλνουν μήνυμα ενάντια στη βία.

«Θα έρθουμε σε επαφή με τους παλαίμαχους των συλλόγων ποδοσφαίρου και μπάσκετ ώστε παίκτες που αποτέλεσαν "σημαίες" να βοηθήσουν σε αυτή την κατεύθυνση. Στις σκέψεις να κάνουμε ένα σποτάκι με όλους τους αθλητές, βετεράνους και εν ενεργεία, που θα καταδικάζουν τη βία. Επίσης, στις σκέψεις είναι να επικοινωνήσουμε και με οπαδούς που έχουν μια ξεχωριστή σημασία για την κάθε ομάδα», πρόσθεσε.
A+
A-ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΑΡΧΗ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ