Skip to main content

Θεσσαλονίκη: Λίφτινγκ στα γήπεδα μπάσκετ του Ποσειδωνίου - Μπήκαν και όργανα γυμναστικής

Ολική αναμόρφωση στα δημοφιλή γήπεδα μπάσκετ που βρίσκονται στο Ποσειδώνιο - «Εμείς δεν τάζουμε, κάνουμε», είπε ο υφυπουργός

Λίφτινγκ πραγματοποιήθηκε στα ανοιχτού χώρου γήπεδα μπάσκετ που βρίσκονται στις εγκαταστάσεις του Ποσειδωνίου, στη Θεσσαλονίκη.

Τα οκτώ διπλά και τα τρία μονά γήπεδα μπάσκετ αναμορφώθηκαν ριζικά καθώς τοποθετήθηκαν καινούργιες μπασκέτες και έγιναν οι απαραίτητες διαγραμμίσεις, ενώ στον αύλειο χώρο τοποθετήθηκαν και όργανα γυμναστικής, με το κόστος του έργου να ξεπερνά τα 52.000 ευρώ.

Τα εγκαίνια των αναβαθμισμένων γηπέδων έγιναν νωρίτερα το απόγευμα παρουσία του υφυπουργού Αθλητισμού Λευτέρη Αυγενάκη, του περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολου Τζιτζικώστα, της αντιπεριφερειάρχη Θεσσαλονίκης Βούλας Πατουλίδου, του αντιπεριφερειάρχη Αθλητισμού Αγγέλου Χαριστέα, του βουλευτή της ΝΔ Στρατού Σιμόπουλου και της διοίκησης των ΕΑΚΘ.

Ο υφυπουργός Αθλητισμού δήλωσε μεταξύ άλλων: "Εγκαινιάζουμε ένα έργο το οποίο μπορεί να φαίνεται μικρό σε σχέση με αυτά που είχαμε μάθει τα πλούσια χρόνια, ωστόσο οι συνθήκες έχουν αλλάξει για αυτό και κάνουμε μικρά και συνετά βήματα. Εμείς δεν τάζουμε, κάνουμε".

Ο κ. Αυγενάκης αναφερόμενος στη σημερινή του παρουσία στη Θεσσαλονίκη είπε ότι το πρωί προχώρησε στην επίσημη παραχώρηση για 25 χρόνια στον δήμο Καλαμαριάς μιας μεγάλης αθλητικής έκτασης στον Φοίνικα.

Ο περιφερειάρχης Απόστολος Τζιτζικώστας επισήμανε ότι είναι μια σημαντική ημέρα για τον αθλητισμό της πόλης καθώς παραδίδονται αυτά τα γήπεδα, τα οποία, όπως είπε, μαζί με μια σειρά περίπου 17 έργων που εκτελούνται στη Θεσσαλονίκη και χρηματοδοτεί η Περιφέρεια, αναβαθμίζουν τις αθλητικές υποδομές. "Ο αθλητισμός πρέπει να βρίσκεται στη ζωή μας, ειδικά των παιδιών μας, γιατί ο αθλητισμός ενώνει", σημείωσε.

Η αντιπεριφερειάρχης Θεσσαλονίκης Βούλα Πατουλίδου αναφέρθηκε στη σπουδαιότητα που έχουν τα έργα στον τομέα του αθλητισμού λέγοντας: "Τα παιδιά σας και τα μάτια σας, να βρίσκονται σε αθλητικούς χώρους γιατί έτσι ξεδιψούν οι ψυχές τους και σταματούν να είναι θυμωμένες οι καρδιές τους".

Ο βουλευτής της ΝΔ Στρατός Σιμόπουλος τόνισε ότι είναι πολύ σημαντικό να δημιουργούνται αθλητικοί χώροι και ειδικά για τα ομαδικά αθλήματα, που μέσα από αυτά διαπαιδαγώγουνται τα παιδιά.