Κυριακή 11 Απριλίου 2021
x

THESS INTEC: 'ΕΚΛΕΙΣΕ ΤΟ ΘΕΜΑ ΤΟΥ ΑΚΙΝΗΤΟΥ - ΞΕΚΙΝΟΥΝ ΟΙ ΑΔΕΙΟΔΟΤΗΣΕΙΣ

Υπεγράφη η σύμβαση σύστασης δικαιώματος επιφάνειας επί του ακινήτου στο οποίο πρόκειται να ανεγερθεί το Τεχνολογικό Πάρκο 4ης γενιάς Thess INTEC.

H σύμβαση σύστασης δικαιώματος επιφάνειας επί του ακινήτου στο οποίο πρόκειται να ανεγερθεί το Τεχνολογικό Πάρκο 4ης γενιάς Thess INTEC υπεγράφη σήμερα παρουσία του υφυπουργού Μακεδονίας και Θράκης Σταύρου Καλαφάτη.

Συγκεκριμένα η σύμβαση υπογράφηκε με βάση αυτά που προβλέπουν οι νόμοι 4690/2020 και 4753/2020, βάσει των οποίων παραχωρήθηκε η έκταση από το ΤΑΙΠΕΔ. Τη σύμβαση υπέγραψαν ο πρόεδρος της Αλεξάνδρειας Ζώνης Καινοτομίας κ. Κυριάκος Λουφάκης και ο κ. Νίκος Ευθυμιάδης, πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της ΕΑΝΕΠ Thess INTEC A.E., που είναι η εταιρεία που έχει αναλάβει την ανάπτυξη του πάρκου και υπέρ της οποίας συστήθηκε το δικαίωμα επιφάνειας για 99 έτη.

«Η εξέλιξη αυτή ολοκληρώνει το θεσμικό πλαίσιο της ανάπτυξης του Τεχνολογικού Πάρκου και ταυτόχρονα σηματοδοτεί την εκκίνηση των απαραίτητων εργασιών αδειοδότησης για την υλοποίηση του έργου. Αμέσως μετά την υπογραφή ο κ. Ευθυμιάδης μετέβη στην έκταση στην οποία θα ανεγερθεί το Πάρκο και επιθεώρησε την έναρξη των γεωτεχνικών και υδραυλικών μελετών, η οποία εντάσσεται στο γενικότερο πλαίσιο προετοιμασίας φακέλου πολεοδόμησης, καταδεικνύοντας την προσήλωση της διοίκησης της Thess INTEC A.E. στην τήρηση του χρονοδιαγράμματος», αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση.

O υφυπουργός κ. Καλαφάτης πρόσθεσε ότι σήμερα γίνεται ένα ακόμη βήμα για την υλοποίηση του Thess INTEC που -όπως εξήγγειλε ο πρωθυπουργός- στόχο έχει να προσελκύσει επενδύσεις στην οικονομία της γνώσης.

 
A+
A-ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΑΡΧΗ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ