Skip to main content

Θεσσαλονίκη: Παρουσία Σακελλαροπούλου η πορεία μνήμης για τα θύματα του Ολοκαυτώματος

Η Πρόεδρος της Δημοκρατίας θα παραβρεθεί την ερχόμενη Κυριακή στην πορεία μνήμης για τα θύματα του Ολοκαυτώματος, ανακοίνωσε ο Κ. Ζέρβας

Στην πορεία μνήμης για τα θύματα του Ολοκαυτώματος που θα πραγματοποιηθεί την ερχόμενη Κυριακή στις 11.00 το πρωί θα παραβρεθεί για πρώτη φορά η Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου.

Την ανακοίνωση έκανε ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης Κωνσταντίνος Ζέρβας από το βήμα του δημοτικού συμβουλίου, αναφερόμενος στην πορεία μνήμης υπό τον τίτλο «Ποτέ Ξανά, Θεσσαλονίκη-Άουσβιτς 79 χρόνια από την αναχώρηση του πρώτου συρμού».

«Η επόμενη Κυριακή θα είναι ημέρα μνήμης των Εβραίων συμπολιτών μας. Η πανδημία τα προηγούμενα χρόνια δυστυχώς μας εμπόδισε να πράξουμε αυτό που έπρεπε να κάνουμε. Αλλά φέτος θα έχουμε αυτή τη δυνατότητα», ανέφερε και πρόσθεσε: «Δεν ξεχνάμε ποτέ ότι ήταν 15 Μαρτίου του 1943 όταν στον παλιό σιδηροδρομικό σταθμό της Θεσσαλονίκης είχε ξεκινήσει το πρώτο τρένο του θανάτου για το Άουσβιτς με κοντά 3.000 Εβραίους συμπολίτες μας».

«Ακριβώς αυτό θα τιμήσουμε την ερχόμενη Κυριακή σε μια πορεία μνήμης από την πλατεία Ελευθερίας έως τον παλιό σιδηροδρομικό σταθμό. Το μόνο που μπορούμε να κάνουμε είναι να δηλώσουμε το παρών μας και να δηλώσουμε ότι δεν τους ξεχνούμε και δεν θα επιτρέψουμε να συμβεί ποτέ ξανά», σημείωσε.