Παρασκευή 22 Οκτωβρίου 2021
x

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ: ΠΑΡΟΥΣΙΑΖΕΤΑΙ ΑΥΡΙΟ ΤΟ ΠΑΡΑΤΗΡΗΤΗΡΙΟ ΒΙΩΣΙΜΗΣ ΑΣΤΙΚΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ

Το Παρατηρητήριο αποτελεί ένα μηχανισμό που αξιοποιεί δεδομένα με σκοπό τη βιώσιμη ανάπτυξη και αναγέννηση της Μητροπολιτικής περιοχής της πόλης.

Παρουσιάζεται αύριο το παρατηρητήριο Βιώσιμης Αστικής Ανάπτυξης της Μητροπολιτικής Θεσσαλονίκης στο ξενοδοχείο Porto Palace Hotel από τις 10.00 έως τις 13.00.

Το Παρατηρητήριο Βιώσιμης Αστικής Ανάπτυξης, που σχεδιάστηκε και αναπτύχθηκε ως μία δράση του Προγράμματος Μητροπολιτική Θεσσαλονίκη, αποτελεί ένα μηχανισμό που αξιοποιεί δεδομένα σε τομείς που αφορούν στο περιβάλλον και την ποιότητα ζωής, στο χωρικό σχεδιασμό και τις αστικές αναπλάσεις, στις μεταφορές και συγκοινωνίες, όπως επίσης στην πολιτική προστασία και την ασφάλεια στον αστικό ιστό, με σκοπό τη βιώσιμη ανάπτυξη και αναγέννηση της Μητροπολιτικής περιοχής της Θεσσαλονίκης.

Σημειώνεται ότι το Παρατηρητήριο Βιώσιμης Αστικής Ανάπτυξης αποτελεί ένα από τα 126 έργα του προγράμματος Μητροπολιτική Θεσσαλονίκη, του ολοκληρωμένου σχεδίου για την αναγέννηση και την αειφορική ανάπτυξη της μητροπολιτικής περιοχής της Θεσσαλονίκης.

Στην εκδήλωση θα παραβρεθεί και η αντιπεριφερειάρχης Μητροπολιτικής Ενότητας Θεσσαλονίκης, κ. Βούλα Πατουλίδου και οι δήμαρχοι της περιοχής εφαρμογής του προγράμματος, Αμπελοκήπων – Μενεμένης κ. Λάζαρος Κυρίζογλου, Δέλτα κ. Γιάννης Ιωαννίδης, Θεσσαλονίκης κ. Κωνσταντίνος Ζέρβας , Καλαμαριάς κ. Γιάννης Δαρδαμανέλης, Κορδελιού – Ευόσμου κ. Κλεάνθης Μανδαλιανός, Νεάπολης – Συκεών κ. Σίμος Δανιηλίδης, Παύλου Μελά κ. Δημήτρης Δεμουρτζίδης και Πυλαίας – Χορτιάτη κ. Ιγνάτιος  Καϊτεζίδης .
A+
A-ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΑΡΧΗ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ