Skip to main content

Θεσσαλονίκη: Πασχαλινές λαμπάδες αγάπης από την «Πηγή Ζωής»

Στους πάγκους του συλλόγου «Πηγής Ζωής» θα βρει κανείς χειροποίητες λαμπάδες, υψηλής αισθητικής, για μικρούς και μεγάλους.

Πασχαλινές λαμπάδες φτιαγμένες με αγάπη, μεράκι και γούστο διαθέτει προς πώληση ο Σύνδεσμος Προώθησης Εθελοντικής Αιμοδοσίας και φίλων των ατόμων με Μεσογειακή Αναιμία «Πηγή Ζωής».

Οι εθελόντριες του συλλόγου παρά τις αντίξοες συνθήκες εξαιτίας της πανδημίας, δεν το έβαλαν κάτω και αγόγγυστα όλο το προηγούμενο διάστημα έβαλαν φαντασία και γούστο δημιουργώντας χειροποίητες λαμπάδες, υψηλής αισθητικής για μικρούς και μεγάλους με σκοπό την ενίσχυση των σκοπών του συλλόγου.

Την περασμένη Κυριακή τηρώντας όλα τα πρωτόκολλα ασφαλείας έστησαν το περίπτερό τους στον κεντρικό πεζόδρομο της Καλαμαριάς, ενώ αυτή την Κυριακή βρίσκονται από τις 10 το πρωί στον πεζόδρομο της Αγίας Σοφίας με Τσιμισκή.

Πρόκειται για μια ακόμη δράση των μελών του συλλόγου, που έμπρακτα εδώ και χρόνια, προωθούν την ιδέα της εθελοντικής αιμοδοσίας και στηρίζουν τους πάσχοντες από Θαλασσαιμία.

«Ας ενώσουμε χαμογέλα, ευχές, ελπίδα και αισιοδοξία για μια ξεχωριστή γιορτή της Λαμπρής, αγοράζοντας λαμπάδες της Πηγής» είναι το Πασχαλινό μήνυμα που στέλνει ο Σύνδεσμος και καλεί τους πολίτες να γίνουν εθελοντές αιμοδότες και να ενισχύσουν το σύλλογο, έτσι ώστε η φλόγα της Πηγής να παραμείνει ζωντανή.

Να σημειωθεί ότι την περασμένη Κυριακή η εθελοντική αιμοδοσία με τη συμμετοχή 14 φορέων και συλλόγων που πραγματοποιήθηκε στη ΧΑΝΘ ήταν αφιερωμένη στη στήριξη της «Πηγής Ζωής» και των ατόμων που πάσχουν από θαλασσαιμία.

Όσοι επιθυμούν να προμηθευτούν τις πασχαλινές λαμπάδες μπορούν να απευθυνθούν στο περίπτερο της «Πηγής Ζωής» αλλά και στα γραφεία του Συλλόγου στην οδό της Αγίας Σοφίας 46, κατόπιν ραντεβού στα τηλ: 2310284000, 2310228000.

Η Πηγή Ζωής είναι μια εθελοντική μη κυβερνητική οργάνωση που ιδρύθηκε το 1997 με κύρια δράση την προώθηση της ιδέας της εθελοντικής αιμοδοσίας

Συμβάλλει στην ανάπτυξη αισθημάτων ευθύνης, φιλαλληλίας και ανιδιοτελούς προσφοράς προς το κοινωνικό σύνολο με βάση την αγάπη προς τους συνανθρώπους.

 

Στηρίζει ψυχολογικά και συμπαρίσταται κοινωνικά κύρια, στα άτομα με Μεσογειακή Αναιμία (που αριθμούν τους 300 πάσχοντες στα νοσοκομεία της Θεσσαλονίκης, σε σύνολο 3000 πανελλαδικά).

Ενισχύει το πρόγραμμα των ειδικών ομάδων εθελοντών αιμοδοτών για τα άτομα με Μεσογειακή Αναιμία της πόλης μας, τα οποία χρειάζονται περίπου 2 μονάδες αίματος κάθε 15 ημέρες, 1200 μονάδες τον μήνα και κατά συνέπεια 15.000 μονάδες τον χρόνο.