Τετάρτη 12 Αυγούστου 2020
x

ΕΙΚΟΝΑ ΕΓΚΑΤΑΛΕΙΨΗΣ ΣΤΗ ΜΕΓΑΛΗ ΠΑΙΔΙΚΗ ΧΑΡΑ ΤΗΣ ΞΗΡΟΚΡΗΝΗΣ (ΦΩΤΟ)

Η παιδική χαρά, στην οποία μαζευόταν σε καθημερινή βάση πλήθος μικρών παιδιών, έκλεισε από την αρχή της πανδημίας και έως σήμερα παραμένει με λουκέτο.

Χωρίς παιδικές φωνές είναι αυτό το καλοκαίρι η μεγάλη παιδική χαρά της Ξηροκρήνης, στην πλατεία Γαλοπούλου, πίσω από τον Νέο Σιδηροδρομικό Σταθμό Θεσσαλονίκης.

Το πάρκο, στο οποίο μαζευόταν σε καθημερινή βάση πλήθος μικρών παιδιών με τους γονείς τους, έκλεισε από την αρχή της πανδημίας και έως σήμερα παραμένει κλειδωμένο.

Όποιος περνάει από την παιδική χαρά διακρίνει τα σημάδια εγκατάλειψης στον χώρο. Πεταμένα μπουκάλια και σκουπίδια, πεσμένοι κάδοι και πυκνή βλάστηση διαμορφώνουν το τοπίο σε μια από τις μεγαλύτερες παιδικές χαρές της δυτικής περιοχής του δήμου Θεσσαλονίκης.
Οι γονείς της περιοχής εκφράζουν την αγανάκτησή τους καθώς πλέον δεν έχουν πού να παίξουν τα μικρά παιδιά. Μάλιστα, κρούουν των κώδωνα του κινδύνου γιατί αρκετές είναι οι φορές όπου περιθωριακά άτομα σκαρφαλώνουν και μπαίνουν μέσα στο πάρκο για να κοιμηθούν στα παγκάκια.Παρεμβάσεις του δήμου Θεσσαλονίκης

Η συγκεκριμένη παιδική χαρά είναι μια από τις τρεις της Ξηροκρήνης και από τις συνολικά δέκα του δήμου Θεσσαλονίκης, για τις οποίες θα αρχίσουν παρεμβάσεις αναμόρφωσης με διασφαλισμένη χρηματοδότηση από το πρόγραμμα «Φιλόδημος».

Υπενθυμίζεται ότι ο κεντρικός δήμος προχώρησε ήδη σε διαγωνισμό από τον οποίον αναδείχθηκαν οι ανάδοχοι και βρέθηκε ήδη χρηματοδότηση.

Σύμφωνα με όσα δήλωσε στη Voria.gr, ο αντιδήμαρχος Τεχνικών Έργων του δήμου Θεσσαλονίκης, Μάκης Κυριζίδης, οι ανάδοχοι από την υπογραφή της σύμβασής τους με τον δήμο - η οποία έγινε πριν περίπου 1,5 μήνα - έχουν στη διάθεσή του συνολικά έξι μήνες για την ολοκλήρωση των παρεμβάσεων και στις δέκα παιδικές χαρές.