Δευτέρα 27 Ιουνίου 2022
x

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ: ΠΕΔΙΟ ΜΑΧΗΣ ΤΗ ΝΥΧΤΑ ΤΟ ΑΠΘ - ΕΠΙΘΕΣΗ ΜΕ ΜΟΛΟΤΟΦ ΣΤΑ ΜΑΤ ΣΤΗ ΣΘΕ (ΦΩΤΟ+VID)

Άτομα επιτέθηκαν σε δυνάμεις των ΜΑΤ έξω από τη ΣΘΕ - Τα επεισόδια συνεχίστηκαν στο campus με ρίψεις μολότοφ και χημικών -Επτά προσαγωγές.

Επεισόδια ξέσπασαν λίγες ώρες μετά τα μεσάνυχτα μέσα στο campus του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης.

Συγκεκριμένα, άγνωστοι επιτέθηκαν λίγο μετά τις 3 τα ξημερώματα με βόμβες μολότοφ κατά των δυνάμεων των ΜΑΤ που βρισκόταν έξω από τη Σχολή Θετικών Επιστημών, και συγκεκριμένα, στον χώρο της πρώην κατάληψης «Στέκι στο Βιολογικό», όπου κατασκευάζεται η βιβλιοθήκη.

Οι δυνάμεις απάντησαν με χημικά και χειροβομβίδες κρότου λάμψης κατά των ατόμων. Να σημειωθεί πως τα άτομα ήταν περίπου 60-70.

Τα επεισόδια συνεχίστηκαν στους υπόλοιπους χώρους του πανεπιστημίου με επίκεντρο τον αύλειο χώρο μπροστά από το Αστεροσκοπείο με εκτεταμένη ρίψη μολότοφ και ειδικού τύπου εκρηκτικούς μηχανισμούς αλλά απάντηση με χημικά από τις αρχές. 

Στην επιχείρηση συνέδραμε και ο «Αίαντας» της Αστυνομίας, που με ρίψεις του κατέσβησε κατά τόπους εστίες φωτιών. Οι αρχές προχώρησαν στην προσαγωγή επτά συνολικά ατόμων.

Να σημειωθεί πως στον χώρο της Πολυτεχνικής Σχολής σε εξέλιξη ήταν και πάρτι με μεγάλο αριθμό ατόμων. Για τον λόγο αυτόν επί ποδός βρισκόταν από νωρίτερα εχθές το βράδυ δυνάμεις της ΕΛΑΣ εντός και εκτός του πανεπιστημιακού ιδρύματος.

 
A+
A-ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΑΡΧΗ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ