Skip to main content

Θεσσαλονίκη: Πέντε μέρες στο 424 ο Μητροπολίτης Άνθιμος που διαγνώστηκε με κορωνοϊό

Η κατάσταση της υγείας τους δεν εμπνέει ανησυχία, θα παραμείνει ωστόσο για νοσηλεία μέχρι να αρνητικοποιηθεί. Τι λένε στη Voria συνεργάτες του.

 

Με ελαφρύ πυρετό, αλλά αρκετά ευδιάθετος και το οξυγόνο σε εξαιρετικά επίπεδα νοσηλεύεται στο 424 Γενικό Στρατιωτικό Νοσοκομείο Θεσσαλονίκης ο Μητροπολίτης κ. Άνθιμος, ο οποίος διαγνώστηκε θετικός στον κορωνοϊό.

Στενοί του συνεργάτες έλεγαν στη Voria πως η κατάσταση της υγείας του δεν εμπνέει καμία ανησυχία και θα παραμείνει νοσηλευόμενος -μετά από συστάσεις των γιατρών- για πέντε μέρες έως ότου αρνητικοποιηθεί.

Ο κ. Άνθιμος εμφάνισε ελαφρύ πυρετό και συγκεκριμένα δέκατα το Σάββατο και δεδομένου ότι στενός του συνεργάτης βρέθηκε θετικός στον κορωνοϊό, υποβλήθηκε σε διαγνωστικό έλεγο που έδειξε ότι είναι και ο ίδιος θετικός.

Λόγω της ηλικίας του -συμπλήρωσε τα 87 χρόνια- κρίθηκε επιβεβλημένο να μεταφερθεί στο νοσοκομείο, όπου και νοσηλεύεται σε θάλαμο μονάδας covid-19, μαζί με τον συνεργάτη του, που επίσης νοσεί με επιο έντονα συμπτώματα, αλλά η κατάσταση της υγείας του δεν ανησυχεί τους γιατρούς.

Οι ίδιοι συνεργάτες του ανέφεραν στη Voria πως είναι ευδιάθετος και μάλιστα από την πρώτη στιγμή εκδήλωσε την επιθυμία να αποχωρήσει.

Σημειώνεται πως ο κ. Άνθιμος είναι τριπλά εμβολιασμένος και τις επόμενες μέρες προγραμμάτιζε να κάνει και την τέταρτη δόση του εμβολίου.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση που εξέδωσε η Μητρόπολη Θεσσαλονίκης τις πρώτες πρωινές ώρες της Κυριακής η κατάσταση της υγείας τους είναι εξαιρετική και δεν εμπνέει καμία ανησυχία.

Αναλυτικά η ανακοίνωση της Μητρόπολης:

Ἐκ τῆς Ἱερᾶς Μητροπόλεως Θεσσαλονίκης ἀνακοινώνεται ὅτι ὁ Παναγιώτατος Μητροπολίτης Θεσσαλονίκης κ. Ἄνθιμος, ὑποβληθείς σὲ ἔλεγχο διαγνώσεως γιὰ τὸν κορωνοϊὸ (rapid test), στὰ πλαίσια τακτικοῦ προληπτικοῦ ἐλέγχου, εὑρέθη θετικός.

Κατόπιν τούτου καὶ καθαρὰ γιὰ προληπτικοὺς λόγους, εἰσήχθη στὸ 424 ΓΣΝΕ, προκειμένου νὰ ὑποβληθεῖ στὶς ἀπαραίτητες ἐξετάσεις.

Σύμφωνα μὲ τοὺς θεράποντες ἰατρούς, ἡ κατάσταση τῆς ὑγείας του εἶναι ἐξαιρετικὴ καὶ δὲν ἐμπνέει καμμία ἀνησυχία.

Κρίνεται ὅμως σκόπιμη ἡ παραμονή του στὸ Νοσοκομεῖο, πρὸς τὸ παρόν, προκειμένου νὰ ἔχει τὴν καλύτερη ἰατρική παρακολούθηση.