Skip to main content

Θεσσαλονίκη: Πέντε συλλήψεις διακινητών μεταναστών το τελευταίο 24ωρο

Μπλόκο σε διακινητές μετανστών έβαλαν αστυνομικοί της Διεύθυνσης Αλλοδαπών Θεσσαλονίκης το τελευταίο 24ωρο. Αναλυτικά τα στοιχεία.

Μπαράζ συλλήψεων διακινητών παράνομων μεταναστών σημειώθηκε το τελευταίο 24ωρο στην ευρύτερη περιοχή της Θεσσαλονίκης με τους αστυνομικούς του τμήματος Διαχείρισης Μετανάστευσης να προχωρούν σε πέντε συλλήψεις.

Πρώτες πρωινές ώρες χθες αστυνομικοί του Τμήματος Διαχείρισης Μετανάστευσης στην Εγνατία Οδό (ύψος διοδίων Ανάληψης) ακινητοποίησαν όχημα και σε έλεγχο που διενήργησαν βρέθηκαν στο εσωτερικό του τρεις παράνομοι μετανάστες, υπήκοοι Συρίας οι οποίοι δε διέθεταν τα απαραίτητα έγγραφα για τη νόμιμη παραμονή τους στη χώρα, ενώ συνελήφθη 41χρονος ομοεθνής τους, οδηγός του οχήματος.

Από την περαιτέρω έρευνα που διενήργησαν αστυνομικοί του Τμήματος Διαχείρισης Μετανάστευσης Αγίου Αθανασίου προέκυψε ότι σε βάρος του 41χρονου εκκρεμούσε ένταλμα σύλληψης από το 2ο Ειδικό Τμήμα Πλημμελειοδικών Θεσσαλονίκης για διακεκριμένη περίπτωση κλοπής.

Λίγο αργότερα, αστυνομικοί της ίδιας Υπηρεσίας συνέλαβαν σε αγροτική οδό εντός του δάσους του Σέιχ Σου, 46χρονο Έλληνας υπήκοο για παράνομη μεταφορά αλλοδαπών.

Συγκεκριμένα, όπως διαπιστώθηκε, ο συλληφθείς μετέφερε με Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο, δύο  αλλοδαπούς, οι οποίοι δεν διέθεταν τα απαραίτητα έγγραφα για τη νόμιμη παραμονή τους στη χώρα, με σκοπό να τους αποβιβάσει στο ανωτέρω σημείο.

Χθες το απόγευμα αστυνομικοί του Τμήματος Ασφαλείας Λαγκαδά εντόπισαν σε παράπλευρη οδό της Εγνατίας Οδού δίπλα στον οικισμό της Ανάληψης, σταθμευμένο Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο στο οποίο επέβαιναν τρεις αλλοδαποί,  που δεν διέθεταν τα απαραίτητα έγγραφα για τη νόμιμη παραμονή τους στη χώρα.

Συνελήφθη ο οδηγός του οχήματος, 53χρονος Αλβανός, σε βάρος του οποίου σχηματίστηκε δικογραφία από το Τμήμα Διαχείρισης Μετανάστευσης Μυγδονίας.

Τέλος αστυνομικοί του Τμήματος Διαχείρισης Μετανάστευσης χθες βράδυ στην Εγνατία Οδό (πλησίον κόμβου Ασπροβάλτας) συνέλαβαν δύο Πακιστανούς  ηλικίας 25 και 15 ετών, για παράνομη μεταφορά μεταναστών.

Ειδικότερα, σε έλεγχο που έγινε σε όχημα με οδηγό τον 25χρονο και συνοδηγό τον 15χρονο, βρέθηκαν στο εσωτερικό του τέσσερις αλλοδαποί, οι οποίοι δε διέθεταν τα απαραίτητα έγγραφα για τη νόμιμη παραμονή τους στη χώρα.

Σημειώνεται ότι οι διακινητές  συνελήφθησαν παρά την προσπάθεια τους να διαφύγουν πεζή και τη σθεναρή αντίσταση που προέβαλαν.

 Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στις αρμόδιες δικαστικές αρχές.