Skip to main content

Θεσσαλονίκη: Βόλτα στην πόλη επιλέγουν οι ταξιδιώτες των κρουαζιερόπλοιων

Το Celestyal Olympia έδεσε και πάλι στο λιμάνι - Εξαιρετικά τα σχόλια των τουριστών για την πόλη, τι επιλέγουν να δουν - Τεράστια ζήτηση για Αύγουστο

της Καλλιόπης Καλύμνιου

Το πολυτελές κρουαζιερόπλοιο Celestyal Olympia, των Celestyal Cruises, αγκυροβόλησε σήμερα στο λιμάνι της Θεσσαλονίκης.

Στο Celestyal Olympia επέλεξαν να επιβιβαστούν σήμερα από την πόλη της Θεσσαλονίκης 280 άτομα, καθώς το λιμάνι αποτελεί ένα από τα τρία συνολικά σημεία επιβίβασης και αποβίβασης του κρουαζιερόπλοιου, ενώ 283 αποβιβάστηκαν, ώστε να μπορέσουν να ξεναγηθούν στην πόλη και να απολαύσουν μία βόλτα στη Νέα Παραλία.

Μιλώντας στη Voria.gr, η Φρόσω Ζαρουλέα, διευθύντρια Επικοινωνίας της Celestyal Cruises, αναφέρθηκε στο πώς επιλέγουν να κινηθούν οι ταξιδιώτες όταν αποβιβάζονται στο λιμάνι της Θεσσαλονίκης. Η κ. Ζαρουλέα σημείωσε ότι αν και υπάρχει η δυνατότητα εκδρομών σε διάφορους χώρους της Θεσσαλονίκης, όπως είναι μία ξενάγηση στην πόλη ή μία επίσκεψη στον αρχαιολογικό χώρο της Βεργίνας, πολλοί είναι οι ταξιδιώτες που επιλέγουν να περιηγηθούν μόνοι τους στους δρόμους της πόλης και να ανακαλύψουν τα αξιοθέατα της Θεσσαλονίκης, χωρίς ξεναγό.

Μάλιστα, όπως τόνισε η κ. Ζαρουλέα, έχουν λάβει εξαιρετικά σχόλια από τους ταξιδιώτες για τη Θεσσαλονίκη, οι οποίοι απολαμβάνουν τη σύντομη, αλλά ενδιαφέρουσα, διαμονή τους.

Βέβαια, οι εικόνες που αντίκρισαν τουρίστες που αποβιβάστηκαν σήμερα από το πολυτελές πλοίο για να εξερευνήσουν τη Θεσσαλονίκη δεν ήταν ιδιαίτερα ευχάριστες, αφού λίγα μόλις μέτρα μακριά ο Θερμαϊκός Κόλπος είχε εμφανίσει άλλη μία κηλίδα από φύκη και σκουπίδια, με αποτέλεσμα να προκύπτει μία αποκρουστική εικόνα και δυσοσμία.

Διαβάστε: Θεσσαλονίκη: Άλλη μία κηλίδα από φύκη και σκουπίδια στον Θερμαϊκό (φωτο+vid)

Σε αυτό το δρομολόγιο του κρουαζιερόπλοιου θα επιβιβαστούν συνολικά 702 άτομα, εκ των οποίων 200 είναι Έλληνες, 220 Κύπριοι και πολλοί από τα Βαλκάνια, ενώ υπάρχουν και τουρίστες από Αμερική και Καναδά.

Η διαδρομή που πραγματοποιεί το κρουαζιερόπλοιο ονομάζεται «Μυθικό Αρχιπέλαγος» και ξεκίνησε εχθές από Λαύριο, συνέχισε με τη Θεσσαλονίκη, και επόμενοι προορισμοί είναι η Μύκονος, η Σαντορίνη, η Ρόδος, η Λεμεσός και ο Άγιος Νικόλαος, ώστε να καταλήξει πάλι την ερχόμενη Δευτέρα στο Λαύριο.

Όσον αφορά το ενδιαφέρον για ταξίδια με τα κρουαζιερόπλοια των Celestyal Cruises, η κ. Ζαρουλέα αναφέρει ότι μετά από 16 μήνες χωρίς λειτουργία των πλοίων λόγω του κορωνοϊού, έχει αρχίσει να αυξάνεται ξανά η ζήτηση για κρουαζιέρες και ανακτάται η εμπιστοσύνη και το ενδιαφέρον των ταξιδιωτών. Μάλιστα, επισήμανε πως για τον μήνα του Αυγούστου η ζήτηση είναι τεράστια κι έχει ξεπεράσει το όριο των επιτρεπόμενων ταξιδιωτών.

Τέλος, αξίζει να σημειωθεί ότι ο ΟΛΘ, μετά από 15 χρόνια, έγινε λιμάνι έναρξης και τερματισμού κρουαζιέρας με το Celestyal Olympia, σηματοδοτώντας έτσι την έναρξη μιας νέας εποχής.