Τρίτη 20 Οκτωβρίου 2020
x

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ: ΠΕΘΑΝΕ Ο ΑΓΩΝΙΣΤΗΣ ΚΑΤΑ ΤΗΣ ΔΙΚΤΑΤΟΡΙΑΣ ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΙΣΣΑΣ

Άφησε την τελευταία του πνοή τη Μεγάλη Παρασκευή στην Εντατική του Νοσοκομείου "Αγ. Δημήτριος", μετά από βαριά νευροχειρουργική επέμβαση.

Απεβίωσε χθες στη Θεσσαλονίκη σε ηλικία 73 ετών ο αγωνιστής κατά της Δικτατορίας, αριστερός Γιώργος Κισσάς. Άφησε την τελευταία του πνοή στην Εντατική του Νοσοκομείου "Αγ. Δημήτριος", μετά από βαριά νευροχειρουργική επέμβαση.

Σύμφωνα με τον Σύνδεσμο Φυλακισθέντων και Εξορισθέντων Αντιστασιακών (ΣΦΕΑ) 1967-1974, ο Γ. Κισσάς τον Νοέμβριο του 1967 δικάστηκε μαζί με άλλους 40 αγωνιστές του Πατριωτικού Αντιδικτατορικού Μετώπου (ΠΑΜ) στο Έκτακτο Στρατοδικείο Θεσσαλονίκης και καταδικάστηκε σε κάθειρξη 15 ετών. Παρέμεινε στις φυλακές μέχρι την αμνηστία, τον Αύγουστο του 1973.

Ο ΣΦΕΑ, καθώς και ο ΣΥΡΙΖΑ Θεσσαλονίκης, εκφράζουν τα θερμά τους συλλυπητήρια προς την οικογένειά του και καλούν τα μέλη τους και τους πολίτες της Θεσσαλονίκης να τον συνοδέψουν στην τελευταία του κατοικία, σήμερα Μ. Σάββατο στις 4.15΄μ.μ., στα Νεκροταφεία Αναστάσεως του Κυρίου, στη Θέρμη.

Ο Γιώργος με τους αγώνες του, τις αρχές του και το ήθος του άφησε πολύτιμη παρακαταθήκη, αναφέρει, μεταξύ άλλων, ο ΣΥΡΙΖΑ Θεσσαλονίκης.

 

 
A+
A-ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΑΡΧΗ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ