Skip to main content

Θεσσαλονίκη: Ποια ακίνητα παραχωρούνται στον δήμο Αμπελοκήπων-Μενεμένης

Τα ακίνητα περιλαμβάνονταν αρχικά στις λίστες που είχαν παραχωρηθεί στο Υπερταμείο, ωστόσο έπειτα από διαμαρτυρίες του δήμου εξαιρέθηκαν.

Ακίνητα παραχωρούνται στον δήμο Αμπελοκήπων-Μενεμένης μετά από πολύχρονη διεκδίκηση, διαπραγματεύσεις και συνεργασία με την Εταιρεία Ακινήτων του Δημοσίου (ΕΤΑΔ).

Πρόκειται για:

  • τα ακίνητα Α.Κ. 21986 και Α.Κ. 21383, συνολικής έκτασης 90 στρεμμάτων στην Κοινότητα Μενεμένης, για 40 έτη, με σκοπό την αξιοποίησή τους από τον δήμο με δημόσιο διαγωνισμό, σύμφωνα με το αναθεωρημένο και ισχύον Γενικό Πολεοδομικό Σχέδιο στην περιοχή.
  • Τμήμα του ακινήτου Α.Κ. 5749 (πρώην Στρατόπεδο «Μέγας Αλέξανδρος») που περιλαμβάνει το δημοτικό γήπεδο ποδοσφαίρου «Απόστολος Αστρεινίδης» και το Εθνικό Αθλητικό Κέντρο (ΕΑΚ) «Μέγας Αλέξανδρος», για 30 έτη. Πρόκειται για το τμήμα μεταξύ των οδών Τζών Κέννεντυ - 28ης Οκτωβρίου και σχολικού συγκροτήματος στο τέρμα της οδού Πλαστήρα.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του δήμου, τα ανωτέρω ακίνητα περιλαμβάνονταν αρχικά στις λίστες των ακινήτων που είχαν παραχωρηθεί στο Υπερταμείο. Ύστερα από διαμαρτυρίες του δήμου, εξαιρέθηκαν κι έτσι άνοιξε ο δρόμος για τις παραχωρήσεις τους.

Το Δημοτικό Συμβούλιο ενέκρινε την αποδοχή των ανωτέρω παραχωρήσεων κατά τη χθεσινή (8.11.2021) τακτική συνεδρίασή του. Θα ακολουθήσει η υπογραφή των σχετικών παραχωρητηρίων μεταξύ ΕΤΑΔ και Δήμου.