Skip to main content

Θεσσαλονίκη: Πιάστηκαν να γράφουν συνθήματα σε σχολεία της Καλαμαριάς

Στην κατοχή τους βρέθηκαν σπρέι μαύρου χρώματος, δύο δισκία που εμπίπτουν στις διατάξεις του νόμου περί εξαρτησιογόνων ουσιών και αφίσες.

Στην άμεση σύλληψη δύο ατόμων, ελληνικής καταγωγής, ηλικίας 26 και 30 ετών προχώρησαν αστυνομικοί της Διεύθυνσης Ασφάλειας Θεσσαλονίκης, καθώς ξημερώματα σήμερα, προκάλεσαν φθορές σε τοιχοποιίες εξωτερικής περίφραξης δύο σχολείων της Καλαμαριάς, με αναγραφή συνθημάτων και αφισοκόλληση.

Στην κατοχή τους βρέθηκαν σπρέι μαύρου χρώματος, δύο δισκία που εμπίπτουν στις διατάξεις του νόμου περί εξαρτησιογόνων ουσιών και αφίσες όμοιες με αυτές που είχαν ήδη τοιχοκολληθεί.

Σύμφωνα με πληροφορίες, τα άτομα προέρχονται από τον ευρύτερο αντιεξουσιαστικό χώρο και έγραφαν συνθήματα κατά του εκπαιδευτικού νομοσχεδίου.

Μάλιστα, το ένα από από τα σχολεία στα οποία προκλήθηκαν φθορές, σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, βρίσκεται απέναντι από το σπίτι του πρώην υπουργού  και νυν προέδρου του Ταμείου Παρακαταθηκών και Δανείων Δημήτρη Σταμάτη, στο οποίο άτομα προσπάθησαν να τοποθετήσουν βόμβες την προηγούμενη εβδομάδα.

Διαβάστε - Θεσσαλονίκη: Τους έπιασαν πριν βάλουν βόμβα στο σπίτι του Δ. Σταμάτη

Σε βάρος τους σχηματίστηκε δικογραφία, κατά περίπτωση, για Φθορά Ξένης Ιδιοκτησίας, Απείθεια και παραβάσεις των Νόμων περί προστασίας περιβάλλοντος και εξαρτησιογόνων ουσιών.

Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον αρμόδιο Εισαγγελέα.

Φωτογραφία αρχείου