Τετάρτη 22 Σεπτεμβρίου 2021
x

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ: ΠΙΑΣΤΗΚΕ ΤΟ ΕΝΑ ΑΓΡΙΟΓΟΥΡΟΥΝΟ ΣΤΟ ΑΛΣΟΣ ΣΥΚΕΩΝ (VID)

Μετά από αρκετές ώρες επιχείρησης το ένα αγριογούρουνο που τριγυρνούσε στο άλσος Συκεών εγκλωβίστηκε μέσα στο κλουβί - παγίδα που είχε τοποθετηθεί

Με επιτυχία στέφθηκε η επιχείρηση που στήθηκε από νωρίς το πρωί στο άλσος Συκεών για τον εντοπισμό και στη συνέχεια απομάκρυνση του αγριογούρουνου από τον χώρο.

Σύμφωνα με το ditika.gr, μετά από αρκετές ώρες επιχείρησης το ένα αγριογούρουνο που τριγυρνούσε στον χώρο ψάχνοντας για φαγητό πιάστηκε, μπήκε στο κλουβί - ειδική παγίδα, που είχε τοποθετηθεί.

Σύμφωνα με πληροφορίες της Voria.gr το αγριογούρουνο είναι περίπου 80 κιλών. Το άγριο ζώο μπήκε στην παγίδα για να φάει την τροφή (καλαμπόκι) που του είχαν αφήσει. Όταν μπήκε μέσα, έκλεισε η πόρτα από το κλουβί και παγιδεύτηκε μέσα.

Όπως ανέφερε το μέλος του κυνηγετικού συλλόγου Θεσσαλονίκης Σωτήρης Δημηρόπουλο στη Voria.gr, το ζώο θα μεταφερθεί ψηλά στο δάσος προς την πλευρά του Ωραιοκάστρου, προκειμένου να μην έχει τη δυνατότητα να κατεβαίνει προς την πόλη.

Διαβάστε - Δανιηλίδης για αγριογούρουνα: Να τοποθετηθεί φράχτης στην περιφερειακή οδό

Η επιχείρηση εντοπισμού και εγκλωβισμού των αγριογούρουνων στήθηκε σήμερα στο Δημοτικό Άλσος Συκεών (Δενδροφυτεία), όταν το πρωί περίοικοι αντιλήφθηκαν και ειδοποίησαν για την παρουσία δύο τουλάχιστον ζώων.

Άμεσα βρέθηκε στο σημείο κλιμάκιο του δήμου Νεάπολης Συκεών ώστε να συντονιστεί επιχείρηση εντοπισμού των δύο ζώων, σφραγίστηκαν οι είσοδοι και έξοδοι του περιφραγμένου Άλσους και προσωπικό του δήμου, του Δασαρχείου, της Περιφέρειας, μαζί με τον Κυνηγετικό Σύλλογο Θεσσαλονίκης και τη συνδρομή της αστυνομίας έστησαν ειδικές παγίδες προκειμένου να εγκλωβίσουν τα αγριογούρουνα.