Skip to main content

Θεσσαλονίκη: Ποινές έως 141 έτη σε κύκλωμα Πακιστανών που βασάνιζε μετανάστες

Βίντεο που φέρεται να έστελναν σε συγγενείς των θυμάτων τους και είδαν πέρσι το φως της δημοσιότητας, είχαν παγώσει την κοινή γνώμη

Ποινές κάθειρξης από 19 έως 141 έτη επιβλήθηκαν σε μέλη κυκλώματος Πακιστανών που κρατούσαν όμηρους μεταναστάτες και ζητούσαν λύτρα από τους συγγενείς τους για την απελευθέρωσή τους.

Πρόκειται για την ομάδα των νεαρών, η δράση των οποίων είχε προκαλέσει αίσθηση τον Απρίλιο του 2021, όταν δόθηκε στη δημοσιότητα βίντεο με τα βασανιστήρια σε βάρος δύο Αφγανών σε παράπηγμα στον Δενδροπόταμο. Οι κατηγορούμενοι φέρεται να απειλούσαν ότι θα κάψουν με καυτό σίδερο τα θύματά τους, ενώ τα σοκαριστικά βίντεο έφταναν στα χέρια των συγγενών τους.

Σύμφωνα με το κατηγορητήριο, τα μέλη του κυκλώματος μετέφεραν μετανάστες από τον Έβρο στη Θεσσαλονίκη, εκεί όμως τους κρατούσαν πάρα τη θέλησή τους με αντάλλαγμα χρηματικά πόσα ύψους 1.500 ευρώ.

Στο κατηγορητήριο επίσης αναφέρεται πως το κύκλωμα είχε μετατρέψει ένα διαμέρισμα στον Εύοσμο σε φυλακή για μετανάστες, ενώ η δράση τους έλαβε τέλος μετά από στοχευμένη έρευνα της Δίωξης Οργανωμένου Εγκλήματος.

Συνολικά το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων καταδίκασε 14 νεαρούς ενώ πέντε αθωώθηκαν. Στους οκτώ από τους καταδικασθέντες επιβλήθηκε και χρηματική ποινή από 110.000 έως 620.000 ευρώ.