Skip to main content

Θεσσαλονίκη: Ποινές φυλάκισης σε τρεις που μπούκαραν σε γήπεδο και χτύπησαν παίκτες

Καμπάνα επιβλήθηκε σε τρεις άνδρες που κατηγορούνται ότι εισέβαλαν σε αγωνιστικό χώρο προκαλώντας σωματικές βλάβες σε παίκτες.

Ποινές φυλάκισης σε τρία άτομα που εισέβαλαν στο γήπεδο μετά την αναμέτρηση ΜΑΣ Στίβου-Κρυονερίου τον Φεβρουάριο του 2017, χτυπώντας παίκτες του Κρυονερίου επέβαλλε το Τριμελές Πλημμελειοδικείο Θεσσαλονίκης.

Τρεις άνδρες καταδικάστηκαν σε ποινές φυλάκισης 16,13 και 25 μηνών αντίστοιχα με τριετή αναστολή για απλή σωματική βλάβη, είσοδο στον αγωνιστικό χώρο με σκοπό τη διατάραξη της ομαλής διεξαγωγής του αγώνα καθώς και την πρόκληση επεισοδίων κατά τη διάρκεια αθλητικής συνάντησης και εκτόξευση απειλών κατά προσώπου Ο τέταρτος που κάθισε στο εδώλιο, τότε ποδοσφαιριστής του Στίβου απαλλάχθηκε από τις κατηγορίες.

Μετά τη λήξη του αγώνα του 5ου ομίλου της β' κατηγορίας, θεατές προσκείμενοι στην ομάδα του Στίβου, εισέβαλαν στο γήπεδο ενώ μάλιστα κατηγορούνται πως χτύπησαν παίκτες του Κρυονερίου, μεταξύ των οποίων τον αρχηγό και τον τερματοφύλακα ενώ προχώρησαν και σε απειλές.

Και οι τρεις κατηγορούμενοι αρνήθηκαν τη συμμετοχή τους στα επεισόδια, με τον δεύτερο να σημειώνει κατά την απολογία του πως μπήκε στο γήπεδο για να απομακρύνει τον γιο του που αγωνιζόταν στον Στίβο. «Η κατάσταση ήταν έκρυθμη. Το παιδί μου ήταν μόνο 15 ετών», ισχυρίστηκε. Από την πλευρά του ο τρίτος ισχυρίστηκε πως δεν χτύπησε κανέναν και πως τα επεισόδια ξεκίνησαν όταν παίκτες του Κρυονερίου επιτέθηκαν σε ποδοσφαιριστές του Στίβου.

Σε έντονο ύφος ο εισαγγελέας πρότεινε την ενοχή τους, ωστόσο ζήτησε μετατροπή της κατηγορίας από επικίνδυνη σωματική βλάβη σε απλή, με το δικαστήριο να κάνει δεκτή την πρότασή του.

«Είναι λυπηρό να συμβαίνουν τέτοια πράγματα σε αθλητικούς χώρους, να εισέρχεται όποιος θέλει στο γήπεδο και να προκαλούν βλάβες σε βάρος παικτών», είπε χαρακτηριστικά στην αγόρευσή του.