Skip to main content

Θεσσαλονίκη: Στα μαλακά 49χρονος που έσπασε το πόδι της γυναίκας του

To Δικαστήριο επέβαλε στον 49χρονο ποινή φυλάκισης τεσσάρων ετών με αναστολή και ο κατηγορούμενος δεν θα επιστρέψει στη φυλακή.

Στα μαλακά έπεσε ένας 49χρονος κατηγορούμενος για τον ξυλοδαρμό της γυναίκας του στην Πέλλα, τρία χρόνια αφού της είχε αφήσει βαρύτητες σωματικές βλάβες χτυπώντας την ξανά. Το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο Θεσσαλονίκης του επέβαλε σήμερα ποινή φυλάκισης τεσσάρων ετών με αναστολή και έτσι ο κατηγορούμενος δεν θα επιστρέψει στη φυλακή.

Έπειτα από άγριο ξυλοδαρμό από τον σύζυγό της το 2016, κάτι που και ο ίδιος παραδέχτηκε, η 49χρονη υπήκοος Σερβίας υπέστη βαρύτατες βλάβες στο πόδι της. Ο σύζυγός της είχε καταδικαστεί για την πράξη του, ωστόσο λίγο μετά την αποφυλάκισή του και μόλις ένα μήνα αφού η 49χρονη χειρουργήθηκε, ο κατηγορούμενος φέρεται να την ξυλοκόπησε εκ νέου, προκαλώντας νέο κάταγμα στο πόδι της τον Μάρτιο του 2020. Ο 49χρονος συνελήφθη και παρεπέμφθηκε στο Αυτόφωρο Τριμελές Πλημμελειοδικείο. Ωστόσο μετά από έγγραφα του νοσοκομείου προς την Εισαγγελία περί βαριάς σωματικής βλάβης, έγινε κύρια ανάκριση και ο κατηγορούμενος προφυλακίστηκε. Σημειώνεται πως η γυναίκα δεν κατέθεσε στην αστυνομία λόγω της κακής της κατάστασης μετά τον ξυλοδαρμό, σύμφωνα με το κατηγορητήριο.

Σήμερα ο 49χρονος, κάθισε στο εδώλιο με την κατηγορία της ενδοοικογενειακής βίας από την οποία επακολούθησε βαριά σωματική πάθηση του θύματος ωστόσο το δικαστήριο έκανε δεκτό τον ισχυρισμό της υπεράσπισης περί επικίνδυνης και όχι βαριάς βλάβης, μετατρέποντας την κατηγορία από κακούργημα σε πλημμέλλημα.

«Με έχει στιγματίσει»

Κατά τη διάρκεια της απολογίας του, ο κατηγορούμενος ισχυρίστηκε πως εκείνη τη νύχτα, το ζευγάρι έφαγε, κατανάλωσε αλκοόλ και στη συνέχεια ξάπλωσαν για ύπνο. Σύμφωνα με τα λεγόμενά του κάποια στιγμή άκουσε έναν θόρυβο και είδε τη σύζυγό του πεσμένη στο πάτωμα, υποστηρίζοντας ότι δεν ευθύνεται ο ίδιος.

«Δεν τη χτύπησα. Δεν ξέρω ποιος είναι ο λόγος που είμαι πάλι στη φυλακή, αλλά δεν το έκανα. Στο παρελθόν την είχα χτυπήσει και το έχω μετανιώσει. Δεν μπορώ να το ξεπεράσω αυτό που έκανα και προσπάθησα να επανορθώσω. Είχε προβλήματα για τα οποία έφταιγα εγώ. Αν τη χτυπούσα θα το έλεγα. Θα έπαιρνα την ευθύνη. Αυτή η εικόνα θα μου μείνει ανεξίτηλη. Με έχει στιγματίσει», είπε ο 49χρονος.

Ο κατηγορούμενος σημείωσε ακόμα ότι η σύζυγός του δεν μιλάει καλά ελληνικά και όταν πιει, χάνει την αίσθηση του χρόνου, υποστηρίζοντας πως μπορεί να είπε ότι τη χτύπησε αναφερόμενη στον παλαιότερο ξυλοδαρμό. Είπε ακόμα πως δεν χειροδίκησε σε βάρος της άλλη φορά πέρα από το περιστατικό του 2016, ενώ μάλιστα σημείωσε πως από τον Μάρτιο του 2020 που εισήχθη εκ νέου στο νοσοκομείο μέχρι την προφυλάκισή του δύο μήνες μετά είχαν πολύ καλές σχέσεις. Ωστόσο είπε ότι δεν γνωρίζει πού βρίσκεται τώρα η σύζυγός του, αν και άκουσε πως γύρισε στη Σερβία.

«Την είχε ως σάκκο του μποξ»

«Ο κατηγορούμενος και το θύμα ζούσαν με μια αρρωστημένη κατάσταση», είπε η εισαγγελέας κατά την αγόρευσή της σημειώνοντας ότι το σπίτι τους ήταν ακατάλληλο λόγω ακαθαρσιών και τρωκτικών.

«Την είχε ως σάκκο του μποξ γιατί ήξερε ότι το θύμα είναι εκεί και ξεσπούσε πάνω της», είπε συμπληρώνοντας ότι δεν έχει ηθικούς φραγμούς και αναστολές και ότι μπορεί να στραφεί ενάντια σε ανθρώπους που είναι ανήμποροι και ευάλωτοι είπε προτείνοντας την ενοχή του σύμφωνα με το κατηγορητήριο.