Skip to main content

Θεσσαλονίκη: Πήραν σχεδόν 32.000 ευρώ από πολίτες για δήθεν τροχαία

Δύο δράστιδες με το πρόσχημα δήθεν τροχαίου κατάφεραν να αποσπάσουν από δύο γυναίκες το χρηματικό ποσό των 31.800 ευρώ και κοσμήματα αξίας 2.000 ευρώ.

Στην εξιχνίαση περιπτώσεων απάτης (τετελεσμένες και σε απόπειρα) σε βάρος ανυποψίαστων πολιτών αλλά και στην ταυτοποίηση στοιχείων δύο ατόμων οδήγησε η συστηματική έρευνα αστυνομικών του Τμήματος Προστασίας Περιουσιακών Δικαιωμάτων της Διεύθυνσης Ασφάλειας Θεσσαλονίκης.

Πρόκειται για δύο αλλοδαπές γυναίκες, βουλγαρικής καταγωγής και ηλικίας 43 και 45 ετών, σε βάρος των οποίων, αλλά και συνεργών τους τα στοιχεία των οποίων δεν έχουν ταυτοποιηθεί ακόμη, σχηματίστηκε δικογραφία κακουργηματικού χαρακτήρα για απάτες.

Όπως προέκυψε από την αστυνομική έρευνα, οι δράστες, αρχές Αυγούστου του 2020, με το πρόσχημα ότι συγγενικό πρόσωπο των παθόντων προκάλεσε θανατηφόρο τροχαίο ατύχημα και προς αποφυγή συνεπειών, κατάφεραν να αποσπάσουν από δύο γυναίκες το χρηματικό ποσό των 31.800 ευρώ και κοσμήματα αξίας 2.000 ευρώ ενώ αποπειράθηκαν να αποσπάσουν το χρηματικό ποσό των 170.000 ευρώ από επιπλέον πέντε άτομα.

Σημειώνεται ότι, η 43χρονη δράστιδα είναι ήδη έγκλειστη σε Κατάστημα Κράτησης για παρόμοια αδικήματα.

Η δικογραφία που σχηματίστηκε για την υπόθεση θα υποβληθεί στον αρμόδιο Εισαγγελέα.