Skip to main content

Θεσσαλονίκη: Πήραν θέσεις οι ελατοπαραγωγοί σε περισσότερα από 15 σημεία στην πόλη

Mε το καλημέρα έκλεισαν από νωρίς το Σάββατο οι πρώτες παραγγελίες από πολίτες που ανυπομονούν να δώσουν γιορτινό τόνο στο σπίτι τους.

Στις καθιερωμένες τους θέσεις σε διάφορες περιοχές της πόλης βρίσκονται από σήμερα οι ελατοπαραγωγοί του Ταξιάρχη, λιγότερο από έναν μήνα πριν από τα Χριστούγεννα.

Συνεπείς στο ραντεβού τους με τους καταναλωτές, έπειτα από δύο χρόνια πανδημίας που προκάλεσαν σημαντικά προβλήματα στη διανομή των δέντρων, οι παραγωγοί του Χολωμόντα είναι έτοιμοι να διαθέσουν το πιο βασικό χριστουγεννιάτικο είδος στολισμού σε περισσότερα από 15 σημεία σε όλο το πολεοδομικό συγκρότημα. Μάλιστα, με το καλημέρα ήδη έκλεισαν οι πρώτες παραγγελίες από πολίτες που ανυπομονούν να δώσουν γιορτινό τόνο στο σπίτι τους.

Πάντως, φέτος οι τιμές πώλησης θα είναι ελαφρά υψηλότερες, κατά 5% με 10%, κάτι που, όπως ανέφεραν στη Voria.gr παραγωγοί, οφείλεται αφενός στην αύξηση του κόστους μεταφοράς, αλλά και στην εκτίναξη των λογαριασμών της ύδρευσης για το συχνό πότισμα που απαιτείται στην συγκεκριμένη καλλιέργεια.

Ο παραγωγός Θανάσης Αργυρός επισήμανε στη Voria.gr ότι φέτος τα δέντρα στη Θεσσαλονίκη θα πωλούνται από 30 και φτάνουν μέχρι τα 100 ευρώ, ανάλογα με το μέγεθος, το ύψος αλλά και την πυκνότητά του. Όπως κάθε χρόνο, εξάλλου, υπάρχουν και δέντρα μέσα σε γλάστρες, η τιμή των οποίων είναι περίπου στα 60 ευρώ.

Φέτος αναμένεται να διακινηθούν από την περιοχή του Ταξιάρχη της ορεινής Χαλκιδικής περί τις 32.000 χριστουγεννιάτικα έλατα, από τα οποία 10.000 – 12.000 δέντρα στη Θεσσαλονίκη.

Να σημειωθεί ότι οι καταναλωτές που θα επιλέξουν φυσικό χριστουγεννιάτικο δέντρο θα πρέπει να προσέξουν την ειδική σήμανση των δέντρων (ειδική μολυβδοσφραγίδα πλησίον της κορυφής τους), προκειμένου να βεβαιωθούν ότι προέρχονται από αδειοδοτημένες καλλιέργειες και όχι από λαθροϋλοτομία.