Skip to main content

Θεσσαλονίκη: Φωτιά στην πτέρυγα Covid του Παπανικολάου - Ασθενείς με εγκαύματα (vid)

Πυρκαγιά στο νοσοκομείο Παπανικολάου στην πτέρυγα covid ξέσπασε το πρωί της Τετάρτης - Μεγάλη κινητοποίηση της Πυροσβεστικής.

Πυρκαγιά στην πτέρυγα covid του νοσοκομείου Παπανικολάου στη Θεσσαλονίκη ξέσπασε το πρωί της Τετάρτης.

Στο σημείο έχουν σπεύσει 11 οχήματα της Πυροσβεστικής με 30 πυροσβέστες που επιχειρούν για την κατάσβεση της φωτιάς.

Όπως αναφέρει ο διευθυντής της κλινικής Covid του νοσοκομείου Παπανικολάου Διαμαντής Χλωρός, που βρίσκεται εγκλωβισμένος στο γραφείο του εξαιτίας του πυκνού καπνού που έχει καλύψει τον όροφο για απλά περιστατικά Covid, στο σημείο όπου ξέσπασε η φωτιά βρισκόταν περίπου 20 ασθενείς, θετικοί στον κορωνοϊό.

Σύμφωνα με πληροφορίες, πυροσβέστες επιχείρησαν για τον απεγκλωβισμό των ασθενών που νοσηλεύονται στην κλινική και αδυνατούν να απομακρυνθούν λόγω της πυρκαγιάς. Λίγο πριν τις 10 όλοι οι ασθενείς βγήκαν από το κτήριο, ωστόσο σε ορισμένους εξ αυτών προκλήθηκαν εγκαύματα.

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, η φωτιά φαίνεται να ξεκίνησε από θάλαμο όπου νοσηλευόταν μόνον ένας ασθενής με κορωνοϊό. Λίγο πριν τις 10:00 έγινε γνωστό πως ένας ασθενής έχασε τη ζωή του.

Τρία ασθενοφόρα βρίσκονται του ΕΚΑΒ στο νοσοκομείο Παπανικολάου ώστε να παραλάβουν σε περίπτωση που χρειαστεί ασθενείς για να διακομισθούν σε εφημερεύων νοσοκομείο. Η εφημερία του Παπανικολάου τελείωσε στις 08:00.

Δείτε βίντεο που ανήρτησε ο φύλακας του νοσοκομείου Βαγγέλης Χριστοφορίδης: