Skip to main content

Θεσσαλονίκη: Πυροβολήθηκε στο κεφάλι ο ανήλικος στην καταδίωξη - Δίνει μάχη για τη ζωή

Κατά την καταδίωξη οι αστυνομικοί για να ακινητοποιήσουν τον ανήλικο έριξαν πυρά - Νοσηλεύεται σε κρίσιμη κατάσταση στο Ιπποκράτειο

Μάχη για τη ζωή δίνει ο 16χρονος Ρομά που μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο Ιπποκράτειο μετά από την καταδίωξη που σημειώθηκε τα μεσάνυχτα από τη Μοναστηρίου έως και τη Συμμαχική Οδό, στη Θεσσαλονίκη.

Διαβάστε σχετικά - Θεσσαλονίκη: Ανήλικος πήγε να εμβολίσει περιπολικό και έπεσε σε τοίχο - Νοσηλεύεται σοβαρά

Σύμφωνα με πληροφορίες της Voria.gr, ο νεαρός έφερε τραύμα από σφαίρα στο κεφάλι που προκλήθηκε κατά τη διάρκεια της καταδίωξης όταν δέχθηκε πυρά στην προσπάθειά του να εμβολίσει δίκυκλο της Ομάδας ΔΙΑΣ στη Συμμαχική Οδό, κοντά στις φυλακές Διαβατών, για να αποφύγει τη σύλληψη.

Δεν είναι σαφές το πότε οι αστυνομικοί άνοιξαν πυρ κατά του οχήματος, ούτε το αν ο οδηγός του οπλοφορούσε ή είχε ο ίδιος πυροβολήσει κατά αστυνομικών. Σύμφωνα με πληροφορίες της Voria.gr στο όχημα του 16χρονου δεν υπήρχε συνοδηγός.

Νοσοκομειακές πηγές αναφέρουν ότι μετά από πολύωρο χειρουργείο στο Ιπποκράτειο τού αφαιρέθηκε η σφαίρα από το κεφάλι αλλά νοσηλεύται σε πολύ κρίσιμη κατάσταση διασωληνωμένος στη ΜΕΘ του νοσοκομείου.

Όλα ξεκίνησαν όταν ένας νεαρός Ρομά, που σύμφωνα με τις έως τώρα πληροφορίες είναι 16 ετών, μετέβη σε ένα πρατήριο καυσίμων επί της Μοναστηρίου και έβαλε 20 ευρώ πετρέλαιο στο αγροτικό φορτηγάκι, χρώματος ασημί, το οποίο οδηγούσε χωρίς ωστόσο να πληρώσει το αντίτιμο. Ο υπάλληλος κάλεσε την ΕΛΑΣ, η οποία και επενέβη άμεσα καθώς αστυνομικοί βρισκόταν σε κοντινή απόσταση.

Το σημείο όπου έβαλε πετρέλαιο ο 16χρονος στο αγροτικό φορτηγάκι:

Σύμφωνα με πληροφορίες της Αστυνομίας, το φορτηγάκι εντοπίστηκε από τις δυνάμεις της ΕΛΑΣ και ακολούθησε καταδίωξη καθώς ο νεαρός δεν σταματούσε σε κανένα σήμα των αρχών. Στο ύψος της Συμμαχικής Οδού ο νεαρός επιχείρησε να εμβολίσει με το αγροτικό φορτηγάκι του δίκυκλο της Ομάδας ΔΙΑΣ για να αποφύγει τη σύλληψη. Στο σημείο έπεσαν πυροβολισμοί και το όχημα που οδηγούσε ο νεαρός εξετράπη της πορείας του και προσέκρουσε σε τοίχο.

Το σημείο που έγινε το περιστατικό με τον βαρύ τραυματισμό του 16χρονου: