Skip to main content

Θεσσαλονίκη: Πλημμύρισαν καταστήματα στην παραλιακή - Βγάζουν με κουβάδες τα νερά (videos)

Με σκούπες και κουβάδες οι καταστηματάρχες πάλευαν αρκετή ώρα για να απομακρύνουν τα νερά από τα μαγαζιά τους που πλημμύρισαν.

Με τις σκούπες ανά χείρας επιχειρούν υπάλληλοι και καταστηματάρχες να απομακρύνουν τα νερά επί της Κουντουριώτου, λίγο πριν την παραλιακή της Θεσσαλονίκης.

Τα βουλωμένα φρεάτια και η κλίση που δημιουργείται από τον ποδηλατόδρομο οδήγησε, όπως καταγγέλλουν οι επαγγελματίες, στο να πλημμυρίσουν τα καταστήματα.

Οι καταστηματάρχες, όπως φαίνεται στο βίντεο, μαζεύουν με κουβάδες τα νερά από το εσωτερικό ενός ταξιδιωτικού γραφείου, προσπαθώντας να μην χαλάσουν τα μηχανήματα.

Τα φύλλα, παράλληλα, έχουν βουλώσει τα φρεάτια, ενώ οι εκκλήσεις στην Πυροσβεστική δεν εισακούστηκαν καθώς δεν υπήρχαν άτομα που κινδυνεύουν.

«Στο ίδιο έργο θεατές» καταγγέλλει ο Πασχάλης Γιερεμπακάνης, ο ιδιοκτήτης ενός ταξιδιωτικού γραφείου επί της Κουντουριώτου. «Η κλίση του δρόμου είναι τέτοια ώστε τα νερά να κατευθύνονται προς τα μαγαζιά και όχι προς τη θάλασσα», προσθέτει.

Η ίδια εικόνα επαναλαμβάνεται και σε εισόδους πολυκατοικιών αλλά και άλλα καταστήματα, που όλο και περισσότερπι κρατούν μια σκούπα στο χέρι και απομακρύνουν τα νερά.

Ο ιδιοκτήτης του τουριστικού γραφείου αναφέρει πως είναι η δεύτερη φορά στα τέσσερα χρόνια που συμβαίνει κάτι ανάλογο, ενώ δεν γνωρίζει ακόμα τις υλικές ζημιές που προκλήθηκαν. «Σίγουρα υπέστησαν ζημιά τα φυλλάδια και μένει να δούμε αν επηρεάστηκαν εκτυπωτές. Το λέμε επανειλημμένα ότι έχει κλίση ο δρόμος αλλά δεν μας άκουσαν», προσθέτει.