Skip to main content

Θεσσαλονίκη: Ολοταχώς για sold out τα ξενοδοχεία το πρώτο Σαββατοκύριακο της ΔΕΘ

Υψηλές... πτήσεις στα ξενοδοχεία της Θεσσαλονίκης και για το δεύτερο Σαββατοκύριακο της Έκθεσης - Στα...αζήτητα τα Airbnb.

Εποχές προ κορωνοϊού θυμίζει η κινητικότητα που καταγράφεται στα ξενοδοχεία της πόλης ενόψει της 85ης Διεθνούς Έκθεσης Θεσσαλονίκης που θα διαρκέσει από τις 11 έως τις 19 Σεπτεμβρίου.

Μετά από ένα χρόνο απουσίας η Διεθνής Έκθεση Θεσσαλονίκης, επιστρέφει ως η πρώτη, πανευρωπαϊκά, COVID free διοργάνωση, ενεργοποιώντας τα αντανακλαστικά συμμετεχόντων αλλά και όσων θέλουν να παρακολουθήσουν τις εκδηλώσεις που θα πραγματοποιηθούν κατά της διάρκεια της έκθεσης.

Το πρώτο μάλιστα Σαββατοκύριακο, όπως εξηγεί μιλώντας στη Voria.gr, ο πρόεδρος της Ένωσης Ξενοδόχων Θεσσαλονίκης, Ανδρέας Μανδρίνος, οι πληρότητες αγγίζουν το 90%, ποσοστό που δεν αποκλείεται να αυξηθεί καθώς πλέον, λόγω της απρόβλεπτης πορείας του κορωνοϊού, οι κρατήσεις είναι της τελευταίας στιγμής.

Το δεύτερο Σαββατοκύριακο η εικόνα μοιάζει πιο υποτονική από άποψη κινητικότητας, ωστόσο δεν αποκλείεται τα ποσοστά της πληρότητας των ξενοδοχείων να εκτοξευτούν.  

Είναι χαρακτηριστικό πως κάνοντας μια αναζήτησή σε δημοφιλείς ιστοσελίδες κρατήσεων δωματίων, ελάχιστα είναι τα ξενοδοχεία της Θεσσαλονίκης που εμφανίζουν διαθεσιμότητα.Μάλιστα σχεδόν στο σύνολο τους προσφέρουν μειωμένες τιμές έναντι των αρχικών προκειμένου να γίνουν περισσότερο δελεαστικά.

Θα πρέπει να σημειωθεί πως πλέον δεν απαιτείται προκαταβολή από την πλειονότητα των ξενοδοχείων γεγονός που αποτελεί ένα επιπλέον κίνητρο για κάποιον που θέλει να ταξιδέψει στην πόλη.

Στον αντίποδα βρίσκονται τα Airbnb, που εμφανίζουν υψηλή διαθεσιμότητα ενώ σε αρκετές περιπτώσεις ρίχνουν τις τιμές τους. Πάντως αν ισχύσει αυτό που καταγράφηκε τις τελευταίες χρονιές, πριν την έλευση του κορωνοϊού, δεν αποκλείεται αν τα ξενοδοχεια γίνουν στο σύνολο τους sold out, οι επισκέπτες να στραφούν και στα Airbnb, φέρνοντας το χαμόγελο, μετά από δυο περίπου χρόνια, στους ιδιοκτήτες τους.

«Ο Σεπτέμβριος φαίνεται καλός»

Αναφερόμενος στο σύνολο του Σεπτεμβρίου αναφορικά με τις κρατήσεις ο πρόεδρος της ΕΞΘ τονίζει πως «πέρα από τα Σαββατοκύριακα της Έκθεσης που η πληρότητα στα ξενοδοχεία θα είναι υψηλή, υπάρχει κινητικότητα και για τις υπόλοιπες ημέρες του Σεπτεμβρίου. Αν ο καιρός συνεχίσει να είναι καλός και συνεχίζονται οι τουριστικές ροές, θα είναι καλός και ο μήνας που διανύομε».

Προβληματισμός ωστόσο υπάρχει για τον Οκτώβριο και τον Νοέμβριο καθώς τα ξενοδοχεία δωδεκάμηνης λειτουργίας στηρίζονται και στους μήνες αυτούς.

«Υπάρχει προβληματισμός για το πως θα εξελιχθεί το φθινόπωρο επιδημιολογικά, αλλά και διαβεβαιώσεις ότι δεν θα γίνει lockdown. Ο κλάδος δεν αντέχει άλλο lockdown. Δεν θα μπορέσουμε να επιβιώσουμε» λένε χαρακτηριστικά ξενοδόχοι της πόλης.