Skip to main content

Θεσσαλονίκη: Χιλιάδες άτομα σε συναυλία με τον Θανάση Παπακωνσταντίνου στο ΑΠΘ (vid)

Στο πλαίσιο Ελευθεριακού Φεστιβάλ πραγματοποιήθηκε μεγάλη συναυλία με τον Θανάση Παπακωνσταντίνου στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο

Χιλιάδες άτομα συγκεντρώθηκαν στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης για τη συναυλία του Θανάση Παπακωνσταντίνου στο πλαίσιο του 3ου Ελευθεριακού Φεστιβάλ Κατειλημμένων Χώρων και Συλλογικοτήτων.

Η συναυλία, που συμμετείχαν επίσης οι Kadinelia και ο Δημήτρης Μυστακίδης, έγινε στα γρασίδια της Φιλοσοφικής με ελεύθερη για το κοινό είσοδο.

Το μουσικό γεγονός πραγματοποιείται σε ένα πλαίσιο κινητοποιήσεων από φοιτητικούς συλλόγους για την παρουσία της αστυνομίας και την ενεργοποίηση της πανεπιστημιακής αστυνομίας εντός τεσσάρων ιδρυμάτων της χώρας. Σήμερα το πρωί το κλίμα στο ΑΠΘ ήταν τεταμένο, με τις αστυνομικές δυνάμεις να χτυπούν άγρια φοιτητές ως απάντηση στη ρίψη αντικειμένων από την πλευρά τους.

Διαβάστε ακόμη: Θεσσαλονίκη: Καταγγελίες φοιτητών για άγρια βία από άνδρες των ΜΑΤ (φωτο+video)

Νωρίτερα σημειώθηκε πορεία διαμαρτυρίας σε κεντρικούς δρόμους της πόλης για το γεγονός αυτό, όπως και τις δύο συλλήψεις φοιτητών που πραγματοποιήθηκαν από την ΕΛΑΣ.

Διαβάστε επίσης: Θεσσαλονίκη: Πορεία φοιτητών στο κέντρο κατά της πανεπιστημιακής αστυνομίας (vid)

Το φεστιβάλ θα συνεχιστεί και αύριο με θεατρική παράσταση στην κατάληψη Libertaria αλλά και συναυλία πάλι εντός του ΑΠΘ με το μουσικό σχήμα «Μεθυσμένα Ξωτικά».

Υπενθυμίζεται ότι τη χθεσινή μέρα πραγματοποιήθηκε συναυλία του Δημήτρη Ζερβουδάκη πάλι εντός του ΑΠΘ υπέρ των φοιτητών και ενάντια στην αστυνομική παρουσία.

Στο πλαίσιο της συναυλίας χαιρετισμό απευθηυνε και ο πατέρας του Βασίλη Μάγγου, αναφέροντας μεταξύ άλλων ότι «και ας μην νικήσουμε ποτέ θα πολεμάμε πάντα».

Περίπου τα μεσάνυχτα, επικράτησε ένταση στο ύψος της ΝΟΠΕ με τις δυνάμεις των ΜΑΤ να ρίχνουν χημικά και χειροβομβίδες κρότου λάμψης. Ως αποτέλεσμα η ατμόσφαιρα έγινε αποπνικτική, με αποτέλεσμα ο κόσμος να αποχωρήσει από τη συναυλία και να ακολουθήσουν επεισόδια.