Skip to main content

Ποδηλατάδα Ζέρβα με τους βασιλείς της Ολλανδίας - Τρελάθηκαν με τον ήλιο της Θεσσαλονίκης

«Πού να δείτε εμείς με τι καιρό κάνουμε ποδήλατο», είπε γελώντας ο βασιλιάς Βίλεμ-Αλέξανδρος στον Κωνσταντίνο Ζέρβα λίγο πριν ανέβουν στα ποδήλατα.

Μία ωραία βόλτα με το ποδήλατο στην ηλιόλουστη παραλία της Θεσσαλονίκης απόλαυσε ο βασιλιάς και η βασίλισσα της Ολλανδίας, Βίλεμ-Αλέξανδρος και Μάξιμα, μαζί με τον δήμαρχο της Θεσσαλονίκης, Κωνσταντίνο Ζέρβα, θαυμάζοντας τον καιρό και τις ομορφιές της πόλης.

Το βασιλικό ζεύγος της Ολλανδίας, που επισκέπτεται από νωρίς το πρωί στη Θεσσαλονίκη, βρέθηκε στην πλατεία Αριστοτέλους μετά από μία βόλτα τους στο ιστορικό κέντρο και συναντήθηκε με τον δήμαρχο.

Ο Ολλανδός βασιλιάς μετέφερε τον θαυμασμό του για την πόλη στον δήμαρχο, ενώ του είπε πόσο τυχεροί είναι οι Θεσσαλονικείς που έχουν την ευκαιρία να κάνουν καθημερινά ποδήλατο με τέτοιο καιρό. «Πού να δείτε εμείς με τι καιρό κάνουμε ποδήλατο», είπε γελώντας ο βασιλιάς Βίλεμ-Αλέξανδρος στον Κωνσταντίνο Ζέρβα.

Η βασίλισσα εξέφρασε και η ίδια τον ενθουσιασμό της για τον καιρό αλλά και το ιστορικό κέντρο της Θεσσαλονίκης.

Ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης από την πλευρά του στον διάλογό του με το βασιλικό ζεύγος έκανε λόγο για τη συνεχιζόμενη ιστορία της πόλης εδώ και 23 αιώνες, υπογράμμισε την ιστορικότητα της πλατείας κάνοντας αναφορά στον αρχαίο Έλληνα φιλόσοφο Αριστοτέλη, ενώ είπε πως είναι μία γεμάτη ζωή φοιτητούπολη. «Η Θεσσαλονίκη είναι μία επίπεδη πόλη και για τον λόγο αυτό εξυπηρετεί τη μετακίνηση με τα ποδήλατα, ενώ έχει το ιδανικό μέγεθος για να πετύχει», ανέφερε ο δήμαρχος. Παράλληλα, σχολίασε πως η προώθηση της βιώσιμης κινητικότητας με τα ποδήλατα μπορεί να αποτέλεσει κίνητρο για τους Ολλανδούς να επισκεφτούν την πόλη.

Στο τέλος της βόλτας τους ο δήμαρχος χάρισε στο βασιλικό ζεύγος φιάλες του κρασιού «Γοργόνα» που παράγονται στον αμπελώνα του δήμου Θεσσαλονίκης.

Νωρίτερα, κατά τη διάρκεια της βόλτας τους στην πλατεία Αριστοτέλους ένας Ολλανδός που μένει στη Θεσσαλονίκη πλησίασε τη βασίλισσα και βγήκε μία σέλφι μαζί της.

Ο βασιλιάς και η βασίλισα της Ολλανδίας νωρίτερα είχαν επισκεφτεί το Κέντρο Ψηφιακού Μετασχηματισμού και Ψηφιακών Δεξιοτήτων (DT&S) - Cisco, ενώ έκαναν μία βόλτα στο ιστορικό κέντρο της Θεσσαλονίκης περνώντας από την εκκλησία του Αγίου Δημητρίου, τη Ρωμαϊκή Αγορά αλλά και το Μπέη Χαμάμ. Στη συνέχεια αναμενόταν να μεταβούν στο Κέντρο Διάδοσης Ερευνητικών Αποτελεσμάτων (ΚΕΔΕΑ) του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης για την εκδήλωση «Entrepreneurial University project».