Skip to main content

Θεσσαλονίκη: Ποδηλατοδρομία για τους νεκρούς ποδηλάτες στην Πτολεμαΐδα

Τηρώντας ενός λεπτού σιγή για τους ποδηλάτες-θύματα των τροχαίων, αθλητές και πολίτες κάθε ηλικίας ξεκίνησαν την πορεία τους από τον Λευκό Πύργο.

Ποδηλατική διαμαρτυρία για τη μείωση των τροχαίων ατυχημάτων με εμπλεκόμενους ποδηλάτες πραγματοποίησαν το απόγευμα της Τρίτης δεκάδες αθλητές και χρήστες του μεταφορικού μέσου στη Θεσσαλονίκη.

Τηρώντας ενός λεπτού σιγή για τους ποδηλάτες - θύματα των τροχαίων ατυχημάτων, αθλητές και πολίτες όλων των ηλικιών ξεκίνησαν από τον Λευκό Πύργο με τα δίτροχα μέσα τους, με στόχο να ευαισθητοποιήσουν περισσότερο τους οδηγούς των αυτοκινήτων και να επιστήσουν την προσοχή τους στους ποδηλάτες.

Η δράση διοργανώθηκε από την Ένωση Ποδηλατικών Σωματείων Μακεδονίας - Θράκης μετά την πρόσφατη τραγωδία στην Πτολεμαΐδα, όπου δύο νεαροί αθλητές της ποδηλασίας έχασαν άδικα τη ζωή τους σε τροχαίο. «Η δράση έχει συμβολικό χαρακτήρα. Τόσο για τα παιδιά που χάθηκαν πρόσφατα όσο και για όλα τα θύματα» δήλωσε ο πρόεδρος της ΕΠΣΜΑΘ, Παύλος Παπαδόπουλος, σημειώνοντας πως οι οδηγοί συνήθως δεν δίνουν την απαραίτητη προσοχή στους ποδηλάτες.

Η πορεία κινήθηκε από τον Λευκό Πύργο προς τη Νικολάου Γερμανού, έπειτα στην Τσιμισκή και την Ίωνος Δραγούμη και από τη Λεωφόρο Νίκης κατέληξε στο σημείο εκκίνησης.