Skip to main content

Άρχισαν οι εργασίες για ποδηλατόδρομο στην Καραμανλή- Πότε παραδίδεται

Μετά την παραλιακή, σειρά πήρε σήμερα η Λεωφόρος Κωνσταντίνου Καραμανλή - Τι προβλέπει ο σχεδιασμός, πότε θα δοθεί σε χρήση το έργο.

Έπιασαν δουλειά από το πρωί της Τετάρτης τα συνεργεία που δήμου Θεσσαλονίκης για τη δημιουργία ποδηλατόδρομου 3 χιλιομέτρων στη Λεωφόρο Κωνσταντίνου Καραμανλή, στο τμήμα από την οδό Βούλγαρη έως την οδό Καυταντζόγλου.

Μετά τον ποδηλατόδρομο στη Λεωφόρο Νίκης, που παραδίδεται σε χρήση από αύριο, η διοίκηση υλοποιεί τον σχεδιασμό της και για την Κ. Καραμανλή, όπου, όπως είχε γράψει η Voria.gr (δείτε εδώ), ο ποδηλατόδρομος θα αναπτυχθεί στη δεξιά λωρίδα (και στις δύο κατευθύνσεις) όπου μέχρι πρότινος στάθμευαν παράνομα δεκάδες αυτοκίνητα καθημερινά. Σύμφωνα με εκτιμήσεις του δήμου, οι εργασίες θα τελειώσουν στις επόμενες 10-15 μέρες, κάτι που σημαίνει ότι ο ποδηλατόδρομος θα παραδοθεί προς χρήση περί τα τέλη Ιουλίου.

Η μελέτη προβλέπει την εγκατάσταση προσωρινών μονόδρομων λωρίδων αποκλειστικής κίνησης ποδηλάτου, παράλληλης ροής με τα οχήματα και στα δύο ρεύματα κυκλοφορίας επί της Κ. Καραμανλή. Οι ποδηλατόδρομοι και στις δύο πλευρές θα είναι πλάτους 1,50 μ., ενώ ταυτόχρονα θα υπάρξει και επέκταση (διαπλάτυνση) του πεζοδρομίου κατά 80 εκ. Επί της Κ. Καραμανλή θα διατηρηθούν ενεργές δύο λωρίδες κυκλοφορίας ανά κατεύθυνση και θα απαγορεύεται η στάση και η στάθμευση όλων των οχημάτων και στις δύο πλευρές του δήμου.