Skip to main content

Θεσσαλονίκη: Πολεμικά ιστορικά μνημεία επισκέφθηκαν στελέχοι του Liberation Route Europe

Επίσκεψη στελεχών του ευρωπαϊκού δικτύου Liberation Route Europe πραγματοποίηθηκε στη Θεσσαλονίκη - Ποια σημεία επισκέφθηκαν

Επίσκεψη στελεχών του ευρωπαϊκού δικτύου Liberation Route Europe, του μοναδικού φορέα πιστοποιημένου από την Ευρωπαϊκή Ένωση που αναδεικνύει τα πολεμικά μνημεία, μουσεία και στρατιωτικά κοιμητήρια μέσα από τον τουρισμό Ιστορικής Μνήμης, πραγματοποίηθηκε στη Θεσσαλονίκη.

Συγκεκριμένα, στη Θεσσαλονίκη φιλοξενήθηκαν ο Διευθύνων Σύμβουλος κύριος Remi Praud και η Project Manager κυρία Jessica Casagrande του πιστοποιημένου ευρωπαϊκού δικτύου Liberation Route Europe στο πλαίσιο των δράσεων της καμπάνιας «20th Century War Memorial». Η επίσκεψη πραγματοποιήθηκε σε συνεργασία με την Π.Ε. Κιλκίς και τη Π.Ε. Σερρών ενώ υλοποιήθηκε υπό την αιγίδα της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας από την PASS PARTOUT – Tourism marketing.

Κατά τη διάρκεια της παραμονής τους στη Θεσσαλονίκη, οι εκπρόσωποι του LRE ξεναγήθηκαν στα Στρατιωτικά Κοιμητήρια Ζέιτενλικ, το Εβραϊκό Μουσείο Θεσσαλονίκης και το Πολεμικό Μουσείο Θεσσαλονίκης. Επισκέφθηκαν το Οχυρό Ρούπελ στις Σέρρες και το Βρετανικό Μνημείο με τα στρατιωτικά κοιμητήρια Α’ Παγκοσμίου Πολέμου της Δοϊράνης. Με έμφαση στον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο και σύνδεση με τον Α’ Π.Π. και τους Βαλκανικούς Πολέμους, τα πολεμικά μνημεία των τριών περιοχών θα αναδειχτούν μέσα από άρθρα και παρουσιάσεις σε επόμενες δράσεις, όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση του Οργανισμού Τουρισμού Θεσσαλονίκης. Τα ιστορικά δρώμενα και η αξιοπιστία των πληροφοριών πραγματοποιείται με τη βοήθεια ιστορικών όπως ο συγγραφέας/ιστορικός ερευνητής/συλλέκτης, Βασίλειος Νικόλτσιος.

Σημειώνεται ότι στην εφημερίδα Daily Mail το Μέτωπο της Θεσσαλονίκης παρουσιάζεται ως ένα από τα δέκα καλύτερα Memorial Tours στην Ευρώπη.