Skip to main content

Θεσσαλονίκη: Τι έδειξαν οι έλεγχοι για τις μετακινήσεις στη Θέρμη

Πλέον έλεγχοι γίνονται και στην περιφέρεια του πολεοδομικού συγκροτήματος, αλλά και σε αρκετά σημεία του επαρχιακού οδικού δικτύου.

Προοδευτικά η συμμόρφωση των Θεσσαλονικέων στον περιορισμό των άσκοπων μετακινήσεων καθίσταται μεγαλύτερη, αναφέρει στην Voria.gr στέλεχος της Ελληνικής Αστυνομίας. Το συμπέρασμα αυτό προκύπτει, όπως σημειώνει, από το γεγονός ότι ενώ προοδευτικά αυξάνονται τα σημεία ελέγχου, όπως και ο αριθμός των ελέγχων, η αύξηση του αριθμού των παραβατών δεν αυξάνεται με αντίστοιχο ρυθμό.

Είναι χαρακτηριστικό ότι με βάση τα έως χθες στοιχεία, η Θεσσαλονίκη με 137 βεβαιωμένα πρόστιμα, βρισκόταν στην τέταρτη θέση, πίσω από την Αττική με 824, αλλά και από τα Ιόνια Νησιά με 140 και την Κρήτη με 139. Πλέον έλεγχοι γίνονται και στην περιφέρεια του πολεοδομικού συγκροτήματος, αλλά και σε αρκετά σημεία του επαρχιακού οδικού δικτύου.

Ένα τέτοιο σημείο ελέγχου υπήρξε σήμερα στην κεντρική πλατεία της Θέρμης όπου τρεις άνδρες και μία γυναίκα της ΕΛ.ΑΣ. πραγματοποίησαν δεκάδες ελέγχους, τόσο σε πεζούς, όσο και σε διερχόμενα αυτοκίνητα. Σύμφωνα με τον επικεφαλής της ομάδας ελέγχου το ποσοστό συμμόρφωσης είναι σχεδόν 90%. “Όλοι έχουν μαζί τους την αστυνομική ταυτότητα και σε κάποιες ελάχιστες περιπτώσεις είτε δεν είχαν βεβαίωση ή το απαντητικό ανάλογο sms είτε το μήνυμα που είχαν λάβει στο κινητό τους δεν αντιστοιχούσε στη μετακίνηση την οποία έκαναν”, ανέφερε στην Voria.gr μέλος της ομάδας ελέγχου της ΕΛ.ΑΣ. Σε κάποιες περιπτώσεις έγιναν απλές συστάσεις, αλλά και σε κάποιες εξόφθαλμα παραβατικές περιπτώσεις επιβλήθηκε το προβλεπόμενο πρόστιμο των 150 ευρώ.

Παράλληλα, υποτονική ήταν η κίνηση στα περισσότερα τραπεζικά καταστήματα της Θέρμης. Εξαίρεση ένα μόνον τραπεζικό κατάστημα όπου όμως, η ουρά ήταν μικρότερη από άλλες μέρες και οι πολίτες φρόντισαν να τηρούν τις ενδεδειγμένες αποστάσεις.